Cătălin Ivan: Dragnea să dea dovadă de decenţă şi să renunţe la atacurile la adresa lui Ponta

Autor: Departamentul Politic Postat la 09 iulie 2015 183 afişări

Eurodeputatul Cătălin Ivan a scris, joi, pe contul personal de Facebook, că îi recomandă lui Liviu Dragnea să dea dovadă de "decenţă" şi să nu-l mai atace pe Victor Ponta, el precizând că va face dezvăluiri despre "jocurile personale" pe care acesta le-a făcut în interiorul partidului.

Cătălin Ivan scrie că Liviu Dragnea ar trebui să renunţe la atacurile pe care le lansează la adresa lui Victor Ponta, în turneul pe care îl face prin filiale. "Îi solicit (...) lui Liviu Dragnea să dea dovadă de o minimă decenţă în deplasările sale prin ţară şi, pe cât posibil, să renunţe la atacurile jenante la Victor Ponta", scrie eurodeputatul Cătălin Ivan, exclus din PSD.

Eurodeputatul consideră că actualul coordonator politic al partidului, Liviu Dragnea, nu are dreptul să vorbească despre criza în care se află formaţiunea social-democrată în condiţiile în care este responsabil de situaţia în care au ajuns foştii săi colegi, acesta fiind preocupat de-a lungul timpului de jocuri personale cu scopul de a acapara şefia PSD.

"Este ultimul îndreptăţit să îl atace pe Victor Ponta, cu atât mai mult cu cât în tot anul trecut nu a avut decât o singură preocupare, anume aceea de a prelua cât mai mult din capitalul de imagine al lui Ponta pentru a-şi asigura postul de preşedinte a PSD după ce acesta ar fi ajuns preşedintele României. Nu a fost miting electoral sau întâlnire importantă la care să nu fi participat Victor Ponta anul trecut fără să îl fi avut pe Liviu Dragnea în spate", susţine eurodeputatul.

Cătălin Ivan mai crede că Liviu Dragnea ocupă în prezent o "funcţie fictivă", ca urmare a "şantajului" asupra conducerii PSD, după ce a ameninţat cu scindarea partidului. El afirmă că acesta şi-a cumpărat influenţa în PSD din "banii publici pe care i-a dat, dacă i-a dat, cu precădere primarilor care au înţeles că el este de fapt liderul partidului, subminând astfel şi autoritatea lui Victor Ponta în partid".

Un alt argument invocat de Cătălin Ivan este legat de faptul că acesta a coordonat ultimele campanii electorale şi a "îngropat" doi prezidenţiabili care aveau prima şansă, respectiv Mircea Geoană şi Victor Ponta. În plus, eurodeputatul mai spune că acelaşi Liviu Dragnea a blocat orice analiză a eşecului electoral din alegerile prezidenţiale din noiembrie 2014, apelând la o "şmecherie" pentru a amâna congresul formaţiunii.

"Domnule Dragnea, PSD are nevoie de un proiect nou, european, modern, care să ne rupă definitiv de metehnele unui mod găunos, neo-comunist de a face politică. (...) Dumneavoastră reprezentaţi fix acel mod de a face politică, bazat pe baronate locale, la limita legii dacă nu dincolo de ea, pe trădări, înţelegeri ascunse, interese personale în dauna partidului", mai scrie eurodeputatul.

Cătălin Ivan a fost exclus din PSD, în mai 2015, de către organizaţia Sector 1, decizie pe care a contestat-o. Decizia a fost luată după ce, în luna martie, conducerea organizaţiei anunţa suspendarea din partid, pentru 12 luni, a europarlamentarului Cătălin Ivan.

El a intrat în conflict cu acutala conducere a partidului imediat după alegerile prezidenţiale, când a cerut analizarea eşecului electoral şi asumarea răspunderii de către cei care au gestionat campania. De altfel, înainte de a fi exclus din PSD, el a fost singurul social-democrat care şi-a anunţat oficial candidatura pentru şefia formaţiunii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
PSD,
CĂTĂLIN IVAN,
LIVIU DRAGNEA
/actualitate/catalin-ivan-dragnea-sa-dea-dovada-de-decenta-si-sa-renunte-la-atacurile-la-adresa-lui-ponta-14569932
14569932
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.