Mai multe activităţi cibernetice suspicioase au fost înregistrate ieri în Statele Unite.

Postat la 09 iulie 2015 261 afişări

Mai multe activităţi cibernetice suspicioase au fost înregistrate ieri în Statele Unite.

Totul a început la 8 dimineaţa când compania United Airlines şi-a oprit toate zborurile, acuzând o problemă de conectivitate de reţea. Nu mai puţin de 4,900 de avioane au fost afectate de aceasta problemă, perturbând întregul program de zbor al United Airlines. Peste o oră zborurile au fost reluate.

La  trei ore distanţă tranzacţiile s-au oprit pe Wall Street. Situaţia la bursa le-a dat o mare bataie de cap angajatilor care au trebuit să anuleze manual aproximativ 700.000 de tranzactii, conform New York Times. În timpul haosului, platforma de tranzacţionare NASDAQ era operatională, dar acţiunile se aflau în scădere.

Bursele au închis  şedinţele de tranzacţionare în scădere. Indicele Dow a scăzut cu 1,47%,  S&P 500 cu 1,65% şi Nasdaq cu 1,75% . „Problema cu care ne confruntăm este o problema tehnică internă, nu rezultatul unui atac cibernetic”, au scris reprezentanţii bursei pe contul de twitter. Imediat după suspendarea tranzacţiilor de la New York Stock Exchange site-ul publicaţiei Wall Street Journal a picat că să revină online în jurul prânzului.

În acelaşi timp, undeva lângă Washington DC, în Adams Morgan, peste 2.500 de oameni au rămas fără curent electric. Reprezentanţii companiei electrice nu au declarat care a fost cauza oficială a penei de curent.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/mai-multe-activitati-cibernetice-suspicioase-au-fost-inregistrate-ieri-in-statele-unite-14567008
14567008
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.