Cât vor plăti românii pentru vaccinul anti-COVID? Un document ajuns în presă arată cu cât îl cumpără UE de la Pfizer

Postat la 24 mai 2021 806 afişări

Cât vor plăti românii pentru vaccinul anti-COVID? Un document ajuns în presă arată cu cât îl cumpără UE de la Pfizer

Vor plăti sau nu românii pentru vaccinul împotriva COVID? Acest subiect a stârnit o dispută în partidul de guvernare, existând reacţii diferite între preşedintele PNL şi premier.

Un contract dintre UE şi Pfizer, scurs către presă în luna aprilie, arată că preţul unei doze de vaccin împotriva coronavirus a fost stabilit la minimum 15,5 euro.

Ludovic Orban a anunţat azi că vaccinarea anti-COVID pentru persoanele care nu sunt considerate vulnerabile ar putea fi făcută contracost, ca în cazul gripei. Preşedintele PNL a adăugat că „într-un viitor oarecare” românii vor plăti pentru vaccin deoarece „statul român suportă toate costurile de vaccinare” pe durata acestei „situaţii excepţionale”.

Florin Cîţu a intervenit ulterior şi l-a corectat pe şeful său pe linie de partid, spunând că vaccinul anti-COVID „este şi rămâne gratuit în România”.

Cu cât cumpără UE vaccinul anti-COVID?

Potrivit unui articol Reuters din luna aprilie a acestui an, Uniunea Europeană plăteşte 15,5 euro pentru fiecare doză de vaccin Pfizer/BioNTech. Suma este prevăzută în primul contract semnat de Comisia Europeană cu cele două companii.

Cititi mai multe pe www.alephnews.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cumparare,
document

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.