Cât poate câştiga un angajat al Amazon: Gigantul american dublează plafonul pentru baza salarială a angajaţilor de la 160.000 la 350.000 de dolari

Autor: Andrei Şerbănescu Postat la 08 februarie 2022 81 afişări

Cât poate câştiga un angajat al Amazon: Gigantul american dublează plafonul pentru baza salarială a angajaţilor de la 160.000 la 350.000 de dolari

Amazon.com va dubla plafonul pentru baza salarială anuală a angajaţilor de la 160.000 de dolari, la 350.000 de dolari, potrivit Bloomberg.

„Anul trecut am cunoscut o piaţă a forţei de muncă deosebit de competitivă şi, făcând o analiză amănunţită a diferitelor opţiuni, cântărind economia afacerii noastre şi nevoia de a rămâne competitivi pentru a atrage şi reţine talentele de top, am decis să mărim semnificativ remuneraţia angajaţilor”, a declarat compania pentru Bloomberg.

La fel ca mulţi angajatori mari, Amazon s-a chinuit să angajeze şi să păstreze lucrători în ultimul timp. Compania s-a bazat mult pe acordarea de acţiuni, mizând că poate atrage lucrătorii chiar dacă salariul de bază este scăzut. Dar acţiunile au încetinit în 2021, câştigând doar 2,4%, în timp ce indicele S&P 500 a crescut cu 27%, strategia devenind neatractivă. Rapoartele din presă indică faptul că rata de rotaţie în interiorul Amazon a atins nivelul negativ record de 50 de vicepreşedinţi schimbaţi până anul trecut.

Gigantul comerţului electronic a raportat 1,6 milioane de angajaţi la nivel global la 31 decembrie, inclusiv lucrători din depozit care sunt plătiţi cu ora şi personal de birou care câştigă salarii anuale. Amazon a refuzat să declare câţi angajaţi vor beneficia de sporul salariul anunţat luni.

Amazon plăteşte lucrătorii din depozit cu cel puţin 15 dolari pe oră, anunţând în septembrie o creştere a salariilor medii pentru aceşti angajaţi la 18 dolari pe oră. În timpul pandemiei, compania a cheltuit foarte mult pe operaţiunile sale de logistică, angajând sute de mii de oameni şi plătind bonusuri noilor recruţi.

Investitorii au urmărit cu atenţie creşterea costurilor Amazon şi şi-au exprimat uşurarea când compania a raportat săptămâna trecută un al patrulea trimestru puternic, alături de o creştere a abonamentului anual Prime de la 20 de dolari, la 139 de dolari. Acţiunile au crescut vineri cu aproape 14%, înregistrând o creştere cu încă 1% luni, până la 1.174,47 USD la 1:35 p.m., în New York.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
angajati,
amazon,
castigare,
dublare,
plafon salarial

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.