Cât ne costă de fapt alimentarea cu energie a electrocasnicelor lăsate în stand-by. Ce recomandă experţii

Postat la 20 septembrie 2019 196 afişări

Alimentarea cu energie a electrocasnicelor când acestea sunt în stand-by înseamnă circa 180 lei plătiţi în plus, anual, pentru fiecare locuinţă, în condiţiile în care un aparat electronic lăsat în stand-by consumă între 40% şi 70% din energia pe care ar consuma-o dacă ar funcţiona, arată E.ON.

Cât ne costă de fapt alimentarea cu energie a electrocasnicelor lăsate în stand-by. Ce recomandă experţii

Un congelator poate consuma cu până la 30% mai multă energie dacă în el se adună gheaţă, iar utilizarea o singură dată a unui uscător de rufe poate necesită de două ori mai multă energie decât un ciclu de spălare.

Compania recomandă scoaterea din priză a electrocasnicelor şi electronicelor (TV, consolă de joc, PC, încărcătoare, dar nu şi frigiderul sau congelatorul), deoarece consumă energie, dar în acelaşi timp produc şi căldură.

O reaşezare în zone mai răcoroase din imobile a obiectelor electrocasnice (combină frigorifică, frigider, congelator) este benefică pentru că se reduce energia consumată şi implicit, scade cantitatea de căldură degajată prin funcţionarea lor. Un congelator poate utiliza cu până la 30% mai multă energie, dacă în el se adună gheaţă sau se află lângă o sursă de căldură.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
energie,
electrocasnice,
recomandare,
costuri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.