Cat de bogat este...? Astazi: Jamie Oliver

Autor: Roxana Cristea Postat la 25 mai 2011 79 afişări

Jamie Oliver s-a nascut in Essex in 1975 si a devenit cunoscut prin pasiunea sa pentrugatit. Succesul sau in afaceri i-a adus o avere de 64 de milioane de lire, care il pozitioneaza in topul celor mai bogati 1000 de oameni din Marea Britanie.

In ciuda acestui lucru, a spus ca intampinat probleme in a strange bani in perioada de criza economica mondiala. Nu pare deloc asa daca vorbim de faptul ca averea sa a crescut cu 63% fata de aceeasi perioada a anului trecut, cand avea 40 de milioane de lire.

Jamie nu este faimos doar pentru talentul sau culinar. In 2005 acesta s-a implicat intr-o campanie scolara prin care a vrut sa schimbe modul de alimentatie al copiilor din scolile din Anglia si America. In plus, a vandut milioane de carti de bucate in toata lumea.

La varsta de 16 ani Oliver a stiut ca vrea sa fie bucatar sef si a urmat cursurile scolii Westminster Catering College, iar mai apoi a plecat in Franta. Dupa ce s-a reintors in Marea Britanie, a fost angajat de catre bucatarul italian Antonio Carluccio ca bucatar sef, iar mai apoi s-a mutat la River Cafe in Londra. Mai apoi si-a deschis propriul restaurant.

Detine o casa in Primrose si o ferma in Essex. Oliver este casatorit cu fostul fotomodel "Jools" si are trei copii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Jamie Oliver,
bani,
bucatar
/actualitate/cat-de-bogat-este-astazi-jamie-oliver-8285123
8285123
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.