Cat costa recrutarea unui om intr-o companie?

Autor: Ana Raduta Postat la 24 martie 2011 976 afişări

Dincolo de costurile salariale si taxele aferente pentru asigurarile sociale, aducerea unui om intr-o companie implica mai mult decat atat.

Anul trecut a fost unul interesat pe piata fortei de munca. A inceput cu noi concedieri, dupa care s-a inregistrat o stagnare, iar spre sfarsit companiile au inceput timid sa faca noi angajari. Fie ca au apelat la companii externe specializate in recrutare si head-hunting sau au preferat sa internalizeze acest proces, din dorinta de a reduce costurile, angajatorii tot au fost nevoiti sa scoata din buzunar bani pentru recrutare.

Potrivit studiului HR Outlook, realizat de HR Management Club, asociatia profesionistilor in resurse umane din Romania, costul mediu necesar recrutarii unui om este de cel putin 50 de euro. Cel putin asa au declarat jumatate dintre companiile participante la studiu. 8,8% scot din buget intre 1 si 49 de euro, in timp ce 6,4% dintre companii spun ca recrutarea nu implica niciun cost.

Datele sunt valabile pentru ultimul trimestru al anului trecut. Se observa o crestere fata de inceputul anului, cand doar 16.6% dintre companii plateau mai mult de 50 de euro pentru o recrutare.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
recrutare,
costuri,
companie,
taxe
/actualitate/cat-costa-recrutarea-unui-om-intr-o-companie-8094511
8094511
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.