Cât cheltuiesc bucureştenii pentru petrecerea de Anul Nou

Autor: Ioana Matei Postat la 31 decembrie 2013 202 afişări

Când vine vorba de cea mai importantă petrecere a anului, mulţi sunt dispuşi să nu facă economii pentru a se asigura că aceasta va fi şi cea mai reuşită. Iar ofertele Capitalei se întrec în tematici inedite, concerte live şi meniuri somptuoase.

Cât cheltuiesc bucureştenii pentru petrecerea de Anul Nou

Staţie de live cooking cu fructe de mare, un meniu ce include preparate precum scoici "Saint-Jacques" în stil Rockefeller sau piept de raţă cu portocale şi sos de vin Muscat, pregătit de bucătarul şef Ashlie Dias, muzică live şi momente artistice se află în propunerea Crowne Plaza Bucureşti pentru seara de Revelion 2014. Printre delicatesele propuse se numără şi midii cu terina de raţă cu nuci şi gem de pere, curcan întreg cu sos de ceapă şi bacon sau paste Cavatelli cu broccoli, brânză Burrata şi sos de trufe. La staţia live de gătit, maestrul bucătar va prepara delicioase fructe de mare: stridii proaspete Claire De Fin cu sos Mignonette, homar, creveţi, langustine sau picioare de crab. Atmosfera de petrecere va fi completată de muzica celor de la Florian Band, formaţie recunoscută pentru concertele sale în SUA, Brazilia, Anglia, Franţa şi Italia. Peste 200 de persoane sunt aşteptate să petreacă noaptea dintre ani la hotelul din zona de nord a capitalei, iar pentru o astfel de distracţie, fiecare a plătit 549 de lei cu excepţia celor care şi-au făcut rezervări din timp, până pe 20 noiembrie, ei având parte de o reducere de 10%.

JW Marriott Hotel întâmpină Anul Nou cu patru petreceri, reunite sub conceptul Fete a Porter. În fiecare dintre sălile restaurantelor de la Marriott, Revelionul va fi celebrat în stilul marilor capitale ale modei: Paris - Pure Couture, Beauty and the East - Tokyo, Milano - Edizione Italiano, New York - Style and the City. Fiecare dintre teme va avea şi meniuri şi momente artistice adaptate. Spre exemplu, cei care aleg Tokyo vor avea parte de sushi şi sashimi, raţă afumată,  porumbei marinaţi în sos de nucă de cocos, rulouri de primăvară cu mango, banane prăjite în seminţe de susan şi vor asculta concertele Paulei Seling, Proconsul, Berti & Trupa No. 13. Pentru o petrecere Fete a Porter, bucureştenii au plătit 930 de lei, cu un discount de 10% până la data de 30 noiembrie. Până în acest moment, circa 120 de persoane vor participa la evenimentele Marriott, potrivit informaţiilor de pe pagina de Facebook a evenimentului.

Hilton propune de asemenea mai multe concepte de petrecere de Anul Nou: pentru o petrecere în stil italian cu un meniu specific şi vinuri spumante pentru ”la bella vita”, costul va fi de 350 de lei/ persoană. Pentru o petrecere în stil disco, participanţii plătesc  400 de lei. Cei care preferă  meniurile asiatice vor întâmpina Anul Nou sub tematica ”Asian Avant Garde”, cu meniuri care includ rulouri de raţă Peking, noodles cu pui şi ciuperci, burgeri umpluţi cu porc şi ceapă verde, pui picant cu ghimbir şi miere, frigărui de creveţi cu madras curry, cât şi o selecţie specială de mini-deserturi. 450 de lei este costul pentru un astfel de meniu. Oferta Hilton culminează cu un concept classic:  ”Through the decades – an old time classic 1914-2014”.  Pentru o  atmosferă elegantă, creată de strălucirile candelabrelor de cristal şi a elegantelor decoraţiuni aurite şi un meniu format din stridii proaspete, sushi, somon învelit in crustă sărată, noodles singaporezi cu ou şi vin spumant, oferit pe toată durata serii, din partea casei, petrecăreţii au plătit  800 de lei. Pentru toate petrecerile organizate la Hilton, participanţii membri ai clubului Diamond Club beneficiază de un discount de 20%. 

”Experienţa unui Revelion de cinci stele” va fi organizată şi la Radisson Blue, potrivit informaţiilor de pe site-ul hotelului. Aici, participanţii pot alege între meniuri formate din steak-uri şi fructe de mare, un meniu italienesc şi un meniu est - mediteranean, scăldate de o selecţie de băuturi rafinate. Pentru cele patru petreceri organizate la Radisson Blue, participanţii plătesc între 200 şi 500 de lei.

Cei care doresc să îşi petreacă Revelionul în stil grandios vor avea anul acesta la dispoziţie şi Casa Poporului. Petrecerile organizate acolo vin în întâmpinarea visului American cu o tematică inspirată din filmul Marele Gatsby. Petrecăreţii care doresc să se costumeze asemenea personajelor din film au parte de oferte extra basic şi VIP, cuprinse între 100 şi 300 de euro. Loredana şi Horia Brenciu vor fi cei care vor asigura momentele artistice ale serii, iar meniul va cuprinde atât un bufet traditional românesc, cât şi specialităţi din fructe de mare şi deserturi savuroase, acompaniate de şampania Moet.

Tot la palat vor petrece şi participanţii de la Carol Parc Hotel, care a propus conceptual ”Palatul tău pentru o noapte.” Un bufet traditional, dar şi un meniu international, format din specialităţi precum raţa şi  din fructe de mare sunt ceea ce propune restaurantul hotelului. Divertismentul va fi asigurat de momente de muzică clasică. Costul este de 119 euro pentru meniul bufet Carol şi de 159 euro pentru meniul international.

Pentru cei care aleg să petreacă Revelionul în Capitală, există şi o serie de alternative oferite de cluburile şi pub-urile din oraş. Spre exemplu, Fratelli Espresso Bar se va transforma într-o mică Veneţie. Pentru atmosfera de carnaval, petrecăreţii au plătit 350 de lei. Un concept inedit este propus de teatrul - pub ”In culise”. Pe lângă bufet suedez şi open- bar, aici veţi putea vedea scheciuri, momente de stand up comedy şi spectacole de teatru ale tinerilor actori ai teatrului - pub. Pentru un astfel de ”Revelion ca altădată”, cei circa 100 de participanţi au plătit 400 de lei/ persoană, cu o reducere de  100 de lei pentru cei care şi-au făcut rezervările până la data de 15 decembrie.

Indiferent ce variantă aţi alege, vă urăm petrecere frumoasă! An Nou fericit!

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cat-cheltuiesc-bucurestenii-pentru-petrecerea-de-anul-nou-11837521
11837521
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.