Cât câştigă un şofer de TIR de la Edy Spedition

Autor: Razvan Muresan Postat la 03 septembrie 2013 144434 afişări

Venitul lunar pe care îl primeşte un şofer de TIR este de cel puţin trei ori mai mare decât salariul mediu din România.

Cât câştigă un şofer de TIR de la Edy Spedition

Potrivit unor surse apropiate companiei, venitul unui şofer, format dintr-un salariu fix şi o componentă variabilă în funcţie de numărul de ore lucrate, porneşte de la 900 de euro şi poate ajunge la 1.800 de euro. Compania a încheiat anul 2012 cu 905 angajaţi, cea mai mare parte fiind şoferi profesionişti.

Cifra de afaceri a edy Internaţional Spedition, compania care până anul trecut a deţinut titlul de cel mai mare transpor­tator român, a scăzut în 2012 cu 37% faţă de anul precedent, până la 47 de mi­lioane de euro, potrivit datelor Regis­trului Comerţului. Grupul de firme edy a intrat în vara anului tre­cut în insol­ven­ţă la câteva luni de la dece­sul lui Alin Popa, principalul acţio­nar şi fondator al com­pa­niei, la cererea ING Bank, dar şi a fondului de investiţii Westerham Holding (con­dus de Horia Manda) care deţine 17,5% din com­panie. Edy International Spedition operează în prezent doar cu 280 de camioane faţă de peste 1.200 în 2008, iar activitatea se derulează aproape integral numai pe transport la nivel naţional.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sofer,
tir,
salariu,
venit
/actualitate/cat-castiga-un-sofer-de-tir-de-la-edy-spedition-11288431
11288431
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.