Cât ar costa Death Star? Cât metal ar trebui? Ce înseamnă PIB mondial în comparaţie cu Steaua Morţii?

Postat la 22 februarie 2012 61 afişări

Un grup de studenţi de la Universitatea Lehigh (Bethlehem, Pennsylvania, SUA) au făcut o aproximnare a materialelor şi costurilor necesare fabricării vestitei Death Star, staţia – armă spaţială din Star Wars. Există pe Pământ suficient metal pentru aşa ceva; cât ar costa?

Death Star are 140 de km în diametru şi ar trebui să fie fabricată din oţel. Cât oţel? O comparaţie fezabilă este cu strctura unui portavion modern, o structură comparabilă cu o navă spaţială.

Foto 1 - Portavionul Illustrious

Portavionul Illustrious are un volum de 28.591 metri cubişi o masăde 22.000 de tone. Proporţional, Death Star ar urma săcântăreascăîn jur de 1,08X10 la puterea 15 tone de oţel. Volumul staţiei spaţiale este de 1.440.000 de kilometri cubi. Pare mult, dar dacăluămîn calcul tot fierul aflat pe planeta Pământ, s-ar putea fabrica 2 miliarde de Death Star. Fierul se găseşteîn cantităţi relativ limitateîn scoarţa terestră, darîn miezul fierbinte al planetei cantitatea de fier este mult mai mare.

Foto 2 - Death Star

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Death Star,
PIB mondial,
bani
/actualitate/cat-ar-costa-death-star-cat-metal-ar-trebui-ce-inseamna-pib-mondial-in-comparatie-cu-steaua-mortii-9329359
9329359
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.