LIVE: ZF Cei mai mari jucatori din economie. Timpul actiunii 2021

Cât a costat reabilitarea şi modernizarea a două grădiniţe din Sectorul 4 al Capitalei. Lucrările, finalizate înaintea vacanţei de iarnă

Autor: Departamentul Social Postat la 23 decembrie 2019 139 afişări

Două grădiniţe din Sectorul 4 a Capitalei au fost reabilitate şi modernizate, valorea totală a investiţiilor ridicându-se la circa 2,6 milioane de euro, anunţă un comunicat, transmis luni, de Primăria Sector 4 (PS4).

Conform sursei citate, lucrările de renovare şi consolidare au fost finalizate înaintea vacanţei de iarnă la Grădiniţa „Dumbrava Minunată” şi la Grădiniţa Şcolii Gimnaziale nr. 308. În total, 481 de preşcolari sunt înscrişi la cele două unităţi de învăţământ.

Lucrările au presupus consolidarea imobilelor, reabilitarea acestora, construcţii şi dotări speciale pentru obţinerea autorizaţiilor ISU şi a autorizaţiilor de funcţionare.

Grădiniţa „Dumbrava Minunată” (fosta Grădiniţă nr. 193), cu sediul în Aleea Terasei nr. 8, este cea mai mare unitate de învăţământ preşcolar din Sectorul 4, modernizată până acum, precizează sursa citată.

„Aici au fost executate lucrări de reabilitare termică, de schimbare a tâmplăriei în proporţie de 100%, de reparare şi vopsire a faţadei cu vopsea decorativă, de reparare a terasei şi de montare a balustradei de siguranţă. Totodată, au fost schimbate în totalitate, instalaţiile electrice, sanitare şi termice, sălile de clasă au fost modernizate şi dotate cu mobilier nou. La exterior, au fost montate un nou sistem de supraveghere video şi un nou sistem de iluminat”, potrivit PS4.

În vederea obţinerii autorizaţia de securitate la incendiu, au fost executate toate lucrările necesare, mai exact bazinul pentru hidranţii interiori, echipamentele pentru detecţie şi semnalizarea incendiilor, montarea uşilor rezistente la foc, antipanică, sisteme de autoînchidere a uşilor, uşi etanşe, construirea unei scări exterioare de evacuare, menţionează instituţia.

„Cu o suprafaţă de 2.222 de metri pătraţi (clădirea are parter şi etaj), Grădiniţa „Dumbrava Minunată”, are 11 săli de clasă, 1 sală de festivităţi, 2 cabinete medicale şi un cabinet metodic. Unitatea de învăţământ preşcolar are, de asemenea, bucătărie proprie, 5 oficii pentru spălat vase, spălătorie, călcătorie, cadrele didactice beneficiază de cancelarie, iar la capitolul anexe există suficiente spaţii de depozitare (inclusiv o magazie). Aici sunt înscrişi 300 de copii, împărţiţi în 11 grupe: 10 grupe cu program prelungit, în care sunt înscrişi 283 de copii şi 1 grupă cu program normal, în care sunt înscrişi 17 copii”, menţionează PS4.

Pe perioada lucrărilor, copiii au urmat cursurile în cea mai mare grădiniţă din Sectorul 4, din Complexul Comercial Grand Arena.

„Încheierea lucrărilor la această grădiniţă, cea mai mare din Sectorul 4, este un cadou pe care comunitatea şi-l face acum, cu două zile înainte de Crăciun. Este totodată un semn că pentru punerea în siguranţă a tututor clădirilor în care funcţioneză grădiniţe şi scoli este nevoie de tot mai multă muncă, de tot mai multe resurse şi de implicare civică. De aceea, consider că este vital ca România să aibă un program naţional pe acest subiect, similar cu Planul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) care iată, ne-a finanţat lucrările în valoarea de aproximativ 7 milioane de lei, desfăşurate aici, în această unitate şcolară”, a declarat primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă.

Urmărește Business Magazin

ALEPH STORY: De ce în Bucureşti nu se pot organiza mai multe concerte sau evenimente sportive, politice, sociale şi chiar economice. O discuţie cu Cristian Hostiuc, Ziarul Financiar şi Bogdan Nicolae, Aleph News

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.