Casa Regală a României: Ultima tăiere de copaci la Azuga a avut loc anterior retrocedării

Postat la 11 aprilie 2020 537 afişări

Casa Regală a României: Ultima tăiere de copaci la Azuga a avut loc anterior retrocedării

Casa Regală a României a transmis, sâmbătă, că analizează cauzele alunecării de teren de la Azuga şi precizează că ultima tăiere de copaci în zonă a avut loc în 2001, anterior retrocedării către Regele Mihai I. Familia Regală spune că este alături de cei afectaţi.

Printr-un comunicat transmis sâmbătă de Secretariatul Casei Majestăţii Sale Custodelui Coroanei, se arată că alunecarea de teren care a avut loc la Azuga, pe Muntele Sorica, a avut drept posibilă cauză vârsta înaintată a copacilor, dar încă se fac analize.

„În ultimii 19 ani, pe acest teren nu s-a efectuat nicio defrişare, conform cu legile în vigoare. Ultima tăiere de copaci a avut loc în anul 2001, anterior retrocedării către Regele Mihai I. Echipele de specialişti de la faţa locului analizează cauzele posibile ale alunecării de teren. Acestea pot fi explicate prin vârsta înaintată a copacilor, care au îngreunat panta foarte mare a versantului, sau prin eroziunea produsă de apă”, se arată în comunicat.

Familia Regală transmite că este alături de persoanele afectate de accidentul natural, iar, începând de vineri seara, Casa Majestăţii Sale ţine permanent legătura cu autorităţile locale pentru atenuarea efectelor alunecării de teren.

Aproximativ 130 de persoane din Azuga care au fost evacuate, au dormit la rude, într-o sală de sport sau la o pensiune, după ce natura s-a dezlănţuit vineri seara.

S-a rupt versantul şi pământ, stânci şi copaci au măturat totul în calea lor, în timp ce oamenii au privit neputincioşi cum li se duce toată agoniseala de-o viaţă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
copaci,
azuga,
casa regala

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.