Universitatea Petrol-Gaze Ploieşti va breveta două produse dezinfectante contra COVID-19

Autor: Daniel Lazar Postat la 11 aprilie 2020 122 afişări

Universitatea Petrol-Gaze Ploieşti va breveta două produse dezinfectante contra COVID-19

Universitatea Petrol-Gaze din Ploieşti va breveta două produse dezinfectante, unul pentru spălarea mâinilor şi celălalt pentru spălarea suprafeţelor solide (pardoseli, căi rutiere, trotuare etc.) cu eficienţă în îndepărtarea virusului SARS-CoV-2. Rectorul UPG Ploieşti, Florinel Dinu, a prezentat autorităţilor locale prahovene această intenţie, iar acestea şi-au asumat sprijinul în procurarea materiilor prime necesare şi în susţinerea procesului de omologare a celor două produse.

“Cadrele didactice şi tehnicienii din cadrul Facultăţii Tehnologia Petrolului şi Petrochimie vor sintetiza primele mostre de produse care vor fi imediat transmise către instituţiile abilitate spre a le omologa. În urma omologării acestora, se va trece la producerea în cantităţi care să permită distribuirea lor către zonele care au cea mai mare nevoie de ele”, a precizat Daniela Popovici, decanul Facultăţii Tehnologia Prelucrării Petrolului (TPP) din cadrul universităţii ploieştene.

De asemenea, UPG Ploieşti şi-a declarat intenţia de a participa şi la competiţia lansată de UEFISCDI, şi anume Soluţii 2020 (SARS-CoV-2), prin depunerea unui proiect care va propune o soluţie alternativă pentru managementul epidemiei de Covid-19 în comunitate.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
petrol,
ploiesti,
produse,
universitate,
gaze

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.