Casa Albă a angajat prima persoană transsexuală

Postat la 19 august 2015 104 afişări

Casa Albă a angajat prima persoană transsexuală

Raffi Freedman-Gurspan, o femeie transsexuală de culoare, este cea mai nouă angajată a Casei Albe. În administraţia Obama se regăsesc şi alte persoane transsexuale, însa Raffi este prima care lucrează direct pentru preşedinte, scrie publicaţia Quartz.

Casa Albă a declarat pentru Washington Post că Freedman-Gurspan a fost numită în acest post datorită abilităţilor de conducere arătate în promovarea drepturilor persoanelor transsexsuale. Potrivit profilului Linkedin, ea a studiat Ştiinţe Politice, iar din 2009 a lucrat in organizaţii non-guvernamentale promovând drepturile persoanelor transsexuale.

Numirea lui Raffi Freedman-Gurspan a generat laude din partea liderilor organizaţiilor pentru drepturile omului şi din partea comunităţilor LGBT. Ei si-au exprimat speranţele că această numire va aduce în atenţia publicului drepturile persoanelor transsexuale.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/casa-alba-a-angajat-prima-persoana-transsexuala-14680638
14680638
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.