Cartierul din Bucureşti unde preţurile la apartamente au crescut cu 10.000 de euro de la o lună la alta

Autor: Bogdan Alecu Postat la 08 februarie 2023 222 afişări

Cartierul din Bucureşti unde preţurile la apartamente au crescut cu 10.000 de euro de la o lună la alta

Preţurile apartamentelor vechi cu trei camere din Capitală au început anul pe plus, însă media creşterii are un ritm la jumătate faţă de cel din ianuarie 2022, când economia nu era afectată de războiul din Ucraina, iar inflaţia era abia la început.

Media în ianuarie a fost cu 600 de euro sau 0,5% peste decembrie, ajungând la 109.400 de euro, potrivit Indexului Imobiliar ZF realizat alături de compania de consultanţă imobiliară SVN România. Anual, creşterea este de 3,7% sau 3.900 de euro. Spre comparaţie, în ianuarie 2022 ritmul anual de creştere era de 7%.

„Piaţa rezidenţială a debutat în 2023 cu un număr mai ridicat de oferte comparativ cu decembrie, un fapt normal care presupune proprietăţi nou listate la preţuri mai ridicate. Astfel, media indexului imobiliar este la a treia lună consecutivă de majorare, însă ritmul anual de creştere, de 3,7% în ianuarie, este la a opta lună conse­cutivă de încetinire, apropiindu-se de marja de eroare. De remarcat şi că procentele de creştere anuală a preţu­rilor sunt mai mici comparativ cu rata anuală a in­fla­ţiei în zona euro, de 9,2% în decembrie 2022, atât pe seg­mentul nou, cât şi pe cel al locuinţelor finalizate înainte de 1990“, a spus Andrei Sârbu, CEO, SVN România.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.