CarmOlimp ţinteşte pe o creştere de 20% a cifrei de afaceri în 2012. pe ce se bazează?

Autor: Ioana Mihai Postat la 08 decembrie 2011 42 afişări

CarmOlimp, care are activităţi în domeniul cărnii de porc, mizează pe faptul că exporturile vor creşte substanţial cifra de afaceri de anul viitor, previziunile fiind ca 9% din vânzările anului viitor să fie realizate peste hotare.

Exporturile de carne de porc au redevenit posibile odată cu ridicarea interdicţiei impusă anterior de Uniunea Europeană. "După şapte ani de interdicţie la exportul de carne de porc, Comisia Europeană a decis reluarea vânzării de către producătorii români în ţările din UE de la 1 ianuarie 2012. Ca urmare a acestei decizii, care va ajuta enorm industria cărnii din România, ne propunem ca în prima jumătate a anului viitor să începem exportul de carne de porc în ţările din UE", a declarat Valentin Soneriu, director general CarmOlimp. Compania vrea să exporte în special carne proaspătă, fiind vizate toate statele membre UE.

Livrările de carne şi produse procesate din carne de porc provenind de la firme româneşti pentru piaţa UE au fost interzise din 2003, deoarece crescătorii vaccinau porcii împotriva pestei. În 2007, Comisia Europeană a decis să prelungească interdicţia, considerând că pesta porcină nu este încă ţinută sub control. CarmOlimp îşi propune pentru anul viitor o cifră de afaceri de 29 milioane euro, în creştere cu 20% faţă de 2011.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
CarmOlimp,
exporturil,
vânzări
/actualitate/carmolimp-tinteste-pe-o-crestere-de-20-a-cifrei-de-afaceri-in-2012-pe-ce-se-bazeaza-9040968
9040968
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.