Carlos Slim Helu rămâne cel mai bogat om din lume. Ce avere are singurul român din topul Forbes

Postat la 08 martie 2012 16 afişări

Mexicanul Carlos Slim Helu s-a menţinut pentru al treilea an consecutiv pe prima poziţie în topul miliardarilor lumii, cu 69 miliarde de dolari, urmat de Bill Gates şi Warren Buffet, în timp ce averea singurului român din clasamentul Forbes, Dinu Patriciu, a scăzut cu 700 milioane de dolari.

Cu 1,5 miliarde de dolari, Patriciu ocupă locul 854, fată de 540 anul trecut, în timp ce al doilea român inclus în 2011 in topul realizat de revista americană Forbes, Frank Timiş, cu o avere de 1,1 miliarde de dolari la momentul respectiv, nu a mai atins în acest an pragul de un miliard. Timiş ocupa în 2011 poziţia 1.057 în topul Forbes.

"Patriciu a investit bani din vânzarea în 2008 a companiei petroliere Rompetrol către grupul kazah Kazmunaigaz, în imobiliare, retail şi explorarea de petrol şi gaze. Eforturile din retail ale lui Patriciu merg din ce în ce mai prost, astfel că în februarie, reţeaua MiniMax Discount a cerut falimentul. Patriciu a avertizat că Europa s-ar putea îndrepta către o a doua recesiune. Totuşi, el este angajat în proiectul său energetic şi, după cum se zvoneşte, intenţionează să cheltuiască până la un miliard de dolari pentru a căuta petrol şi gaze în Marea Neagră", scrie Forbes.

Averea lui Slim a scăzut cu cinci miliarde de dolari şi Bill Gates s-a apropiat de primul loc, după ce averea fondatorului Microsoft urcând de la 56 miliarde de dolari la 61 miliarde de dolari.

Slim a obţinut o mare parte a averii din afaceri în sectorul telecomunicaţiilor, dar şi din retail, finanţe, materii prime şi energie.

Pe locul al treilea la nivel mondial se situează Warren Buffett, cu 44 miliarde de dolari.

Topul din acest an stabileşte noi recorduri pentru numărul de miliardari, 1.226, dar şi pentru averea însumată a acestora, de 4.600 de miliarde de dolari.

SUA conduce şi în acest an cu 425 de miliardari, în timp ce Rusia, cu 96, a depăşit China continentală, unde au fost înregistrate 95 de persoane cu averi de peste un miliard de dolari.

În clasamentul oraşelor cu cei mai mulţi miliardari conduce Moscova, 78, urmată de New York, 58, şi Londra, 39.

Top zece miliardari la nivel mondial este completat de:

* Bernard Arnault (grupul LVMH) - 41 miliarde de dolari

* Amancio Ortega (lanţul de retail Zara) - 37,5 miliarde de dolari

* Larry Ellison (Oracle) - 36 miliarde de dolari

* Eike Batista (petrol şi minerit) 30 miliarde de dolari

* Stefan Persson (H&M) - 26 miliarde de dolari

* Li Ka-shing (diverse afaceri) - 25,5 miliarde de dolari

* Karl Albrecht (Aldi) - 25,4 miliarde de dolari

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Carlos Slim Helu,
bogat,
topul Forbes
/actualitate/carlos-slim-helu-ramane-cel-mai-bogat-om-din-lume-ce-avere-are-singurul-roman-din-topul-forbes-9379919
9379919
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.