Carles Puigdemont susţine că a transferat Guvernul Cataloniei la Bruxelles

Postat la 31 octombrie 2017 341 afişări

Carles Puigdemont, premierul demis al Cataloniei, a afirmat marţi că a decis transferarea "Guvernului legitim" catalan la Bruxelles, pentru a prezenta problema separatistă în centrul Uniunii Europene.

Carles Puigdemont susţine că a transferat Guvernul Cataloniei la Bruxelles

"Am transferat Guvernul al cărui premier legitim sunt la Bruxelles, pentru a face evidentă problema catalană în centrul instituţional al Europei şi a denunţa politizarea justiţiei spaniole, lipsa de imparţialitate, intenţia de a cerceta penal nu infracţiuni, ci idei", a afirmat Carles Puigdemont, citat de agenţia italiană Adnkronos.

"Noi vom respecta rezultatele alegerilor convocate în Catalonia pe 21 decembrie, aşa cum am făcut-o mereu, oricare ar fi rezultatul. Dar întreb Guvernul Spaniei dacă va face la fel. Vreau un angajament clar din partea statului spaniol: sunt pregătiţi să respecte un rezultat care va oferi majoritatea promotorilor independenţei ori nu? Sunt pregătiţi să respecte rezultatul alegerilor oricare ar fi? Noi, da", a afirmat Puigdemont.

Guvernul Spaniei a retras autonomia Cataloniei după proclamarea independenţei, iar Guvernul şi Parlamentul de la Barcelona au fost dizolvate. Madridul a convocat alegeri parlamentare anticipate în Catalonia, programate pe 21 decembrie.

Locuitorii Cataloniei s-au pronunţat pe 1 octombrie în favoarea independenţei regiunii faţă de Spania, într-un referendum considerat neconstituţional de Guvernul Spaniei şi de Uniunea Europeană. Ulterior, premierul Cataloniei, Carles Puigdemont, a proclamat independenţa regiunii, dar a suspendat decizia, pentru iniţierea dialogului cu Madridul.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.