Care sunt planurile Wizz Air în România anul acesta

Autor: Ioana Matei Postat la 14 ianuarie 2016 397 afişări

Care sunt planurile Wizz Air în România anul acesta

Compania low-cost Wizz Air a transportat anul trecut cu aproape 16% mai mulţi pasageri faţă de 2014, potrivit informaţiilor transmise de reprezentanţii companiei. “Pasagerii care călătoresc spre şi din România continuă să fie receptivi la zborurile cu tarife scăzute ale Wizz Air”, a declarat József Váradi, CEO Wizz Air. “Creşterea s-a resimţit la nivelul tuturor categoriilor de clienţi din România, fie că este vorba de aducerea împreună a familiilor care lucrează în afara ţării, de transportul turistilor care vizitează această ţară frumoasă sau de oferirea de frecvenţe crescute către oraşele importante din Europa de Vest pentru călătorii în scop de afaceri.” Wizz Air a transportat mai mult de 4,5 milioane de oameni de la aeroporturile din România comparativ cu 3,9 milioane în 2014. Anul trecut, compania a deschis o bază la Iaşi, care va deveni a 23-a bază operaţională Wizz Air, începând cu luna iulie 2016. Cele mai noi rute Wizz Air anunţate sau a căror operare a început în 2015 includ Bucureşti – Glasgow, Birmingham şi Hamburg, de la Cluj-Napoca spre Dubai, Munchen-Memmingen, Alicante, Billund, Doncaster/Sheffield şi o destinaţie complet nouă, Berlin. Cele mai noi rute din Iaşi sunt către Bologna, Larnaca, Roma şi Tel Aviv.

În martie, Wizz Air a adăugat un nou zbor de la cel de-al 8-lea aeroport din România, pe ruta Constanţa – Londra Luton. O nouă rută de la Tîrgu Mureş spre Karlsruhe/Baden-Baden a fost anunţată în noiembrie, care se adaugă noilor rute spre Dortmund, Frankfurt Hahn şi Munchen-Memmingen. În prezent, Wizz Air oferă 107 rute spre 16 ţări, din 8 aeroporturi din România.

În 2015, în toată reţeaua, Wizz Air a avut o creştere cu aproape 22 de procente în ceea ce priveşte numărul de pasageri transportaţi, de la 15,8 milioane în 2014, la 19,2 anul trecut.

Potrivit informaţiilor raportate la Ministerul de Finanţe, Wizz Air România a avut în 2014 o cifră de afaceri 0, pier­deri de 27 de milioane de lei şi un număr mediu de 300 de angajaţi. Raportările financiare oficiale neobişnuite ale companiei se explică prin faptul că Wizz Air nu oferă date specifice pe ţară, în contextul în care compania este listată London Stock Exchange, potrivit informaţiilor transmise ZF de către şeful departamentului de comunicare al Wizz Air.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/care-sunt-planurile-wizz-air-in-romania-anul-acesta-14964953
14964953
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.