Care sunt planurile unuia dintre cei mai puternici executivi din energie şi cum vede gigantul ENGIE piaţa din România? Aflaţi direct de la Nicolas Richard, CEO al ENGIE România, la ZF Power Summit 2024

Autor: Roxana Petrescu Postat la 30 ianuarie 2024 61 afişări

Nicolas Richard şi-a început cariera în cadrul grupului ENGIE în anul 2000, dobândind o experienţă vastă în activităţile principale ale grupului (distribuţie, furnizare, managementul energiei, soluţii energetice), cu precădere în operaţiunile care au implicat managementul clienţilor casnici şi corporate.

Care sunt planurile unuia dintre cei mai puternici executivi din energie şi cum vede gigantul ENGIE piaţa din România? Aflaţi direct de la Nicolas Richard, CEO al ENGIE România, la ZF Power Summit 2024

Unii dintre cei mai importanţi executivi din domeniul energetic şi-au confirmat deja prezenţa la ZF Power Summit 2024, eveniment care va avea loc în perioada 27-29 februarie  În prima ieşire publică, Nicolas Richard, noul CEO al ENGIE România, va vorbi despre planurile pe care grupul le are pentru România, dar şi despre paşii pe care piaţa energetică locală trebuie să îi facă pe calea unei tranziţii energetice juste.

Nicolas Richard şi-a început cariera în cadrul grupului ENGIE în anul 2000, dobândind o experienţă vastă în activităţile principale ale grupului (distribuţie, furnizare, managementul energiei, soluţii energetice), cu precădere în operaţiunile care au implicat managementul clienţilor casnici şi corporate. S-a alăturat, în 2003, direcţiei internaţionale a Gaz de France (precursorul ENGIE) şi a fost implicat în procesul de privatizare a companiei Distrigaz Sud (astăzi ENGIE România). Şi-a continuat cariera coordonând activitatea de vânzare de gaze naturale către clienţii business strategici din mai multe ţări ale grupului, cum ar fi Italia, Ungaria şi Austria.

Ulterior, şi-a completat experienţa profesională ca responsabil cu activitatea de achiziţie de energie pentru portofoliul de clienţi din România. S-a reîntors în Franţa pentru a conduce o filială de servicii a grupului ENGIE axată pe dezvoltarea serviciilor energetice şi a soluţiilor verzi pentru clienţii corporate şi municipalităţi. A revenit în România la sfârşitul anului 2016, fiindu-i încredinţată activitatea de marketing şi de vânzări, iar din 2021 a devenit director general adjunct ENGIE România. De la jumătatea anului trecut, Nicolas Richard a preluat funcţia de CEO al ENGIE România, cel mai mare distribuitor de gaze din România, unul dintre cei mai puternici investitori din energie verde şi investitor indirect în gazul din Marea Neagră, prin contractul semnat cu americanii de la BSOG.

Care sunt vulnerabilităţile României pe calea tranziţiei energetice şi care sunt oportunităţile? Ce rol va avea gazul pe termen lung pentru România şi pentru această regiune? Care sunt planurile ENGIE în ceea ce priveşte piaţa locală? Cum atragi investiţii când consumul scade şi preţurile sunt atât de jos?

Acestea sunt câteva dintre temele care vor fi abordate alături de Nicolas Richard, CEO ENGIE România, într-o discuţie liberă, pe data de 27 februarie, prima zi a ZF Power Summit 2024. ZF Power Summit, cel mai important eveniment conceput de Ziarul Financiar şi dedicat în exclusivitate pieţei de energie, ajunge anul acesta la cea de-a 13-a ediţie şi se va desfăşura în Bucureşti, în perioada 27-29 februarie. Tema pentru anul acesta este una comună, pe deplin europeană, la care nu doar România trebuie să răspundă, ci toate statele angajate pe acest drum complex al tranziţiei energetice: Acum pentru 2030: cum accelerăm în siguranţă şi accesibil pe calea tranziţiei energetice în vremuri incerte?

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Nicolas Richard,
energie,
summit,
gaze,
servicii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.