Care sunt noile reguli de carantinare. Ordinul a fost publicat marţi seara

Postat la 14 aprilie 2021 258 afişări

Care sunt noile reguli de carantinare. Ordinul a fost publicat marţi seara

Marţi seara a fost publicat ordinul care schimbă criteriile de carantinare.Vlad Voiculescu a anunţat că Bucureştiul nu se carantinează de Paşte. Numărul de paturi de la ATI şi capacitatea de testare fac parte din noile criterii.

A fost emis ordinul care schimbă modul în care se face carantinarea localităţilor, despre care autorităţiile au aflat din Monitorul Oficial.

Riscă capitala să fie carantinată? Cine poate lua această decizie?

Prefectul Alin Stoica respinge ideea carantinei, la fel şi Vlad Voiculescu, acesta dând asigurări românilor, pe pagina sa de Facebook. INSP şi DSP face propunerile de carantinare, pe care DSU trebuie să o aprobe.

Ce schimbări aduce totuşi acest ordin?

Documentul introduce un punctaj pe baza unei grile. Municipiile şi zonele metropolitane cu peste 100.000 de locuitori riscă să intre în carantină dacă au minimum 60 de puncte, iar restul localităţilor dacă au minimum 70 de puncte.

Pentru încetarea carantinei este prevăzut un singur criteriu, respectiv rata de incidenţă de sub trei cazuri la o mie de locuitori.

Noul ordin este însă motiv de conflict între decidenţi.

Premierul Florin Cîţu nu şi-a dat acordul pe ordinul de ministru al Sănătăţii care introduce noi criterii pentru carantinarea localităţilor, respectiv nivelul de testare pentru COVID, rata de incidenţă şi de gradul de ocupare a paturilor din spitale şi secţiile ATI, afirmă surse guvernamentale.

Cititi mai multe pe www,mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ordin,
criterii,
refuz

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.