Care sunt maşinile de care trebuie să te fereşti dacă vrei să scapi de accidente dese

Autor: Andreea Tobias Postat la 10 ianuarie 2024 72 afişări

Care sunt maşinile de care trebuie să te fereşti dacă vrei să scapi de accidente dese

O cercetare a unei companii arată că maşinile maro şi galbene au cele mai mari şanse să fie implicate în accidente.

Deşi majoritatea oamenilor cred că a fi implicat într-un accident de maşină se rezumă la ghinion, cea mai recentă cercetare a carVertical demonstrează că acest lucru nu este complet adevărat. Aparent, vehiculele vopsite în anumite culori au şanse mai mari să fie implicate în incidente rutiere decât restul. Deoarece există o corelaţie între alegerea culorii unei maşini şi obiceiurile de condus, studiul dezvăluie care culori oferă cea mai multă siguranţă.

Majoritatea şoferilor preferă culori neutre cum ar fi culoarea gri, pentru că se depreciază mai puţin decât culorile luminoase.

Dintre toate culorile vehiculelor în circulaţie, maşinile care au caroseria maro sunt cele mai des avariate - într-o proporţie de 51%.

Şoferii care aleg maşini galbene vor să fie în centrul atenţiei. Firi pline de energie, aceştia s-ar putea să calce prea tare pedala de acceleraţie - 50,6% din toate vehiculele galbene verificate de companie au avut înregistrări de daune.

Roşu nu este foarte mult în urmă cu un procent de 49,8%.

Galbenul şi roşul sunt culori adesea folosite pentru caroseriile maşinilor sport, ceea ce sugerează că proprietarii lor iubesc şi viteza şi riscul.

„Nu există o corelaţie directă între culoarea unei maşini şi rata de deteriorare istorică a acesteia sau puterea medie a motorului. Putem doar presupune că toate aceste culori cu cele mai mari rate istorice de accidente sunt adesea alese de şoferii care doresc să iasă în evidenţă. Poate că aceşti şoferi au un apetit mai ridicat pentru risc în timpul navetei zilnice”, explică Matas Buzelis, expert auto companiei de date auto.

Şoferii care conduc maşini viu colorate sunt adesea percepuţi ca fiind mai extravaganţi. Cu toate acestea, culorile aprinse sunt considerate mai sigure, deoarece aceste vehicule sunt mai vizibile când vremea este rea sau în condiţii de lumină scăzută.

Maşinile albe şi cele galbene ies în evidenţă în contrast cu împrejurimile lor, făcându-le mai uşor de observat de către pietoni şi alţi şoferi. Lucrurile stau complet diferit în cazul maşinilor gri şi negre care se disting greu într-o zi ploioasă, de exemplu.

Maşinile de culoare mai deschisă sunt, de asemenea, mai uşor de observat noaptea sporind astfel siguranţa şoferilor lor. Astfel, deşi portocaliul nu este cea mai comună culoare pe piaţa de vehicule second hand, experţii auto o consideră o alegere bună pentru cei care doresc să fie foarte vizibili în timp ce conduc.

Culorile gri (avariate doar în proporţie de 44,7%) şi alb (avariate în proporţie de 44,5%) sunt cele mai sigure, ceea ce înseamnă că sunt mai rar implicate în accidente.

Procentaluj maşinilor care au înregistrări de daune:

Maro - 51%

Galben – 50,6%

Roşu – 49,8%

Negru – 49,1%

Albastru – 47,7%

Gri – 44,7 %

Alb – 44,5 %.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
maşini,
culoare,
accidente

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.