Care sunt băuturile pe care şi majoritatea românilor le consumă zilnic şi chiar de mai multe ori pe zi, dar care scurtează viaţa şi provoacă afecţiuni grave

Postat la 14 iunie 2022 340 afişări

Care sunt băuturile pe care şi majoritatea românilor le consumă zilnic şi chiar de mai multe ori pe zi, dar care scurtează viaţa şi provoacă afecţiuni grave

Băuturile carbogazoase scurtează durata de viaţă. La această concluzie au ajuns oamenii de ştiinţă de la Universitatea din California.

Îmbătrânirea prematură poate fi cauzată de un tip băuturi pe care mulţi oameni le iubesc şi le consumă pe scară largă.

Oamenii de ştiinţă notează, că atunci când sunt consumate, schimbările încep să apară la nivel celular.

Băuturile carbogazoase scurtează durata de viaţă. Acest lucru a spus experţii de la Universitatea din California UCSF, care au efectuat un studiu asupra efectelor consumului de băuturi carbogazoase.

În timpul experimentului, informaţiile au fost studiate cu atenţie asupra a 5.309 de americani cu vârste cuprinse între 20 şi 65 de ani. Niciunul dintre participanţi nu a avut probleme cardiovasculare.

Unii dintre ei au băut băuturi carbogazoase în mod regulat timp de 3 ani, în timp ce alţii le-au exclus complet din viaţa lor de zi cu zi. Odată cu consumul regulat de băuturi bogate în zahăr, zonele de ADN situate la capetele cromozomilor (telomerii) devin mai scurte.

Aceşti telomeri se găsesc direct în leucocite şi au legătură directă cu reducerea speranţei de viaţă a omului. În plus, riscul de a dezvolta boli patologice de natură cronică poate creşte.

Cititi mai multe pe www.alephnews.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bauturi,
majoritate,
romani

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.