Care este singura universitate din ţară care se află în top 600 la nivel mondial

Autor: Dorin Oancea Postat la 12 octombrie 2022 39 afişări

Academia de Studii Economice din Bucureşti se situează, pentru a patra oară consecutiv, pe locul I în România, conform Times Higher Education World University Rankings, ediţia 2023, şi este singura universitate din ţară care se află, pentru al doilea an consecutiv, în top 600 la nivel mondial.

Care este singura universitate din ţară care se află în top 600 la nivel mondial

ASE se poziţionează şi pe locul 48 la citări, la nivel mondial, precizează un comunicat al instituţiei.

Realizat de revista britanică Times Higher Education (THE) începând cu 2004, clasamentul se concentrează pe excelenţa cercetării la scară globală, evaluând universităţile sub aspectul urmăririi a 13 indicatori de performanţă, grupaţi în patru domenii: activitatea de predare, activitatea de cercetare, transferul de cunoştinţe către mediul socioeconomic şi perspectiva internaţională.

Times Higher Education World University Rankings 2023 reuneşte 1799 de universităţi din 104 ţări, clasamentul fiind deschis de prestigioasele University of Oxford, Harvard University, University of Cambridge şi Stanford University.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ase,
clasament,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.