Care este oraşul cu peste 20 de milioane de oameni ce este îngropat într-o ceaţă toxică

Autor: Andreea Tobias Postat la 03 noiembrie 2023 77 afişări

Care este oraşul cu peste 20 de milioane de oameni ce este îngropat într-o ceaţă toxică

Locuitorii din New Delhi s-au trezit vineri cu un strat gros de ceaţă toxică, iar pentru unele şcoli s-a ordonat închiderea timp de două zile, deoarece indicele de calitate a aerului (AQI) a intrat în categoria "severă" în mai multe părţi ale capitalei indiene.

În fiecare iarnă se formează un smog deasupra oraşului Delhi, deoarece aerul rece şi greu reţine praful din construcţii, emisiile vehiculelor şi fumul provenit de la arderea miriştilor din statele vecine, ceea ce provoacă o creştere a bolilor respiratorii în rândul celor 20 de milioane de locuitori ai oraşului, notează Reuters.

Vineri, locuitorii s-au plâns de iritaţii la ochi şi mâncărimi la gât, aerul devenind de un gri dens, în timp ce indicele AQI se situa în jurul valorii de 480 în unele staţii de monitorizare din oraş.

Un AQI de 0-50 este considerat bun, în timp ce orice valoare cuprinsă între 400-500 afectează persoanele sănătoase şi reprezintă un pericol pentru cele cu boli existente.

Vineri, New Delhi s-a aflat în fruntea unei liste în timp real a celor mai poluate oraşe din lume, întocmită de grupul elveţian IQAir, care a plasat indicele AQI al capitalei indiene la 611 în categoria "periculos".

"Condiţiile meteorologice nefavorabile, creşterea bruscă a incidentelor legate de incendiile din ferme şi vântul de nord-vest care deplasează poluanţii către Delhi sunt principalele cauze pentru creşterea bruscă a AQI", a declarat joi Comisia pentru gestionarea calităţii aerului din regiune.

Autorităţile au ordonat ca şcolile elementare să rămână închise vineri şi sâmbătă, în timp ce majoritatea lucrărilor de construcţie din regiune au fost suspendate.

Unii furnizori de filtre pentru purificatoare de aer din regiune au declarat că se înregistrează o penurie, deoarece cererea a crescut brusc.

În acest an, atenţia asupra înrăutăţirii calităţii aerului a aruncat o umbră asupra Cupei Mondiale de cricket găzduită de India, capitala financiară Mumbai suferind, de asemenea, de o creştere a nivelului de poluare.

Delhi găzduieşte luni un meci de Cupa Mondială, între Bangladesh şi Sri Lanka.

Anul trecut, Bhiwadi, în nordul Indiei, a fost cel mai poluat oraş din ţară şi al treilea din lume, potrivit IQAir. New Delhi a fost al patrulea, în timp ce Lahore, din Pakistan, şi Hotan, din China, au fost în fruntea listei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
new delhi,
ceaţă toxică,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.