Care este obiceiul simplu pe care îl poate avea oricine, şi care, dacă îl urmezi în fiecare zi, îţi păstrează inima sănătoasă

Postat la 23 octombrie 2023 35 afişări

Care este obiceiul simplu pe care îl poate avea oricine, şi care, dacă îl urmezi în fiecare zi, îţi păstrează inima sănătoasă

Un nou studiu a constatat că urcarea a mai mult de cinci etaje de scări zilnic poate reduce riscul de boli cardiovasculare.

Experţii spun că urcatul scărilor creşte ritmul cardiac, care la rândul său ajută la întărirea muşchiului inimii.

Urcatul scărilor scade tensiunea arterială şi scade colesterolul.

Eşti prea ocupat la job şi nu ai timp deloc să faci mişcare? Pentru a-ţi menţine sănătatea inimii, cercetătorii vin cu o soluţie simplă pentru zilele aglomerate.

Secretul este unul simplu. Aşa cum mersul pe jos face piciorul frumos, urcatul pe scări îţi păstrează inima sănătoasă. Un studiu pe 400.000 de participanţi adulţi din Marea Britanie, arată că dacă urci 5 etaje pe scări, reduci riscul de a dezvolta boli cardiovasculare cu până la 20%.

Experţii în sănătate din UK spun că urcatul scărilor este mai eficient pentru sănătate decât 10.000 de paşi făcuţi pe zi. Studiul s-a întins pe 12 ani, timp în care au existat şi participanţi care au renunţat la obiceiul de a urca scările pe jos şi au înregistrat, din păcate, o creştere de 32% a bolilor de inimă.

Când creşteţi ritmul cardiac prin activitate fizică, cum ar fi urcatul scărilor, alergarea sau ciclismul, ajută la întărirea muşchiului inimii şi îl face mai eficient în pomparea sângelui şi a oxigenului în corpul dumneavoastră.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
inima,
pastrare,
ajutor

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.