Care este motivul pentru care un film de animaţie produs de Disney-Pixar este interzis în 14 ţări

Autor: Petru Mazilu Postat la 14 iunie 2022 106 afişări

Un film de animaţie produs de Walt Disney-Pixar a fost interzis în 14 ţări asiatice din cauza unei scene în care două personaje de sex feminin se sărută.

Care este motivul pentru care un film de animaţie produs de Disney-Pixar este interzis în 14 ţări

Chris Evans, starul Captain America, interpretează personajul tânărului Buzz Lightyear în filmul prezentat ca fiind „povestea definitivă a originilor", în timp ce Uzo Aduba o interpretează pe Alisha Hawthorne, care apare pe ecran sărutându-şi partenera.

Filmul, în care apare un sărut lesbian, a fost interzis în 14 ţări din Asia.

Reprezentanţii Emiratelor Arabe Unite au anunţat, prin intermediul Biroului de reglementare a mass-mediei din cadrul Ministerului Tineretului şi Culturii, că filmul nu va avea premiera în această ţară atunci când va fi lansat joi.

Biroul a stabilit că filmul „nu este autorizat pentru proiecţie publică" din cauza „încălcării standardelor de conţinut mediatic ale ţării".

„Biroul confirmă faptul că toate filmele proiectate în cinematografele din ţară sunt supuse unui control şi unei evaluări înainte de data proiecţiei pentru public, pentru a asigura siguranţa conţinutului difuzat în conformitate cu clasificarea corespunzătoare vârstei", au precizat reprezentanţii biroului fără a arăta care este încălcarea vizată.

Emiratele Arabe Unite incriminează relaţiile între persoane de acelaşi sex, la fel ca alte câteva naţiuni din Orientul Mijlociu.

Printre alte ţări care refuză să difuzeze filmul se numără Arabia Saudită, Egipt, Indonezia, Malaezia şi Liban.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
buzz lightyear,
film,
sărut

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.