Care este motivul pentru care Steve Wozniak, cofondatorul gigantului Apple, dă în judecată YouTube

Autor: Andra Stroe Postat la 24 iulie 2020 856 afişări

Care este motivul pentru care Steve Wozniak, cofondatorul gigantului Apple, dă în judecată YouTube

Steve Wozniak, cofondatorul gigantului Apple, dă în judecată YouTube pentru că le-a permis infractori cibernetici să-i folosească numele pentru organizarea unor promoţii false care includeau drept premii monede bitcoin, scriu cei de la theverge.com.

Potrivit reclamaţiei înregistrată la Curtea Superioară a Statului California, infractorii au postat videoclipuri pe platformă prin care pretind că Wozniak găzduieşte o promoţie bitcoin. Ei îi convingeau pe utilizatori că, dacă trimit bitcoin la o adresă furnizată, Wozniak va returna dublul sumei.

„YouTube a prezentat un flux constant de videoclipuri şi promoţii înşelătoare care folosesc în mod fals fotografii ale reclamantului Steve Wozniak, precum şi ale altor antreprenori celebri din domeniul tehnologiei şi care au fraudat utilizatorii YouTube, obţinând astfel milioane de dolari”, se arată în plângere.

„Cadourile” frauduloase au fost mult timp o caracteristică a lumii bitcoin, dar primesc mai multă atenţie din partea autorităţilor după o înşelăciune făcută la nivelul reţelei Twitter. Săptămâna trecută, hackerii au accesat conturile mai multor utilizatori importanţi, printre care Barack Obama, Joe Biden, Elon Musk, Bill Gates, Kanye West şi Michael Bloomberg. Hackerii au folosit breşele create în conturi pentru a anunţa cadouri frauduloase, susţinând, de asemenea, că utilizatorii care trimit bitcoin la o adresă furnizată vor primi dublul sumei în schimb. Se crede că infractorii au câştigat în urma înşelăciunii aproape 120.000 de dolari.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
infractori,
utilizatori,
youtube

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.