Care este băutura consumată de 2 miliarde de oameni în fiecare zi şi care a ajuns sa fie băută chiar şi în spaţiu. Aceasta asigură existenţa a peste 120 de milioane de persoane în întreaga lume

Autor: Andra Stroe Postat la 30 septembrie 2019 309 afişări

Care este băutura consumată de 2 miliarde de oameni în fiecare zi şi care a ajuns sa fie băută chiar şi în spaţiu. Aceasta asigură existenţa a peste 120 de milioane de persoane în întreaga lume

În toată lumea, în marile oraşe sau în mediul rural, sute de milioane de oameni sunt pasionaţi de acelaşi produs: cafeaua, fie că vorbim de un espresso luat în grabă de la colţul străzii sau de cafele a căror preparare este o adevărată artă. În spatele acestei băuturi se ascund armate de angajaţi, sisteme de producţie şi reţele extinse la nivel global. Şi, odată cu apariţia noilor tehnologii, procesul de producere a cafelei a devenit semnificativ mai uşor.

La nivel mondial, peste 2,2 miliarde de ceşti de cafea sunt produse zilnic. Analiştii susţin că valoarea totală a sectorului producţiei de cafea este de 200 de miliarde de dolari pe an. Cultivarea şi producţia cafelei asigură locuri de muncă pentru 120 de milioane de persoane în întreaga lume.

Cafeaua este cultivată pe patru continente şi consumată pe toate şase. Chiar şi pe staţia spaţială internaţională există un espressor de cafea, iar statul cu cea mai rapidă creştere a numărului de consumatori este China – de opt ori mai rapidă decât în alte state ale lumii, potrivit BBC. Pe glob, există în jur de 25 de milioane de mici antreprenori al căror trai este susţinut de producţia cafelei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cafea,
productie,
angajati

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.