Care a fost primul lucru vândut pe internet?

Postat la 01 decembrie 2015 360 afişări

Care a fost primul lucru vândut pe internet?

Cumpărăturile online se realizează din ce în ce mai uşor, iar sistemele folosite pentru a procesa plăţile sunt din ce în ce mai sigure. Dar nu tot timpul a fost aşa. Un clip video creat de Shopify, o companie de e-commerce, spune povestea primei tranzacţii care a avut loc în 1971-1972 între doi studenţi, unul de la Stanford, celalalt de la MIT. Care a fost obiectul tranzacţiei? Marijuana.

Însă trebuie să menţionăm că banii nu au fost transferaţi pe internet, deci am putea spune că aceasta a fost prima tranzacţie facilitată de internet, şi nu realizată pe internet.

Astfel această onoare îi revine lui Dan Kohn care a vândut un CD al lui Sting, "Ten Summoners Tales" unui prieten din Philadephia, pe data de 11 august 1994, potrivit New York Times. Prietenul lui Kohn a plătit 12.48 de dolari plus transportul şi a folosit un software de cripatare a datelor pentru a face plata. "Chiar dacă N.S.A intercepta tranzacţia, nu aveau cum să-i afle numărul de card", a declarat Kohn.

În ciuda acestui fapt, reprezentanţii unui alt site numit "The Internet Shopping Network" susţin că ei ar fi vândut componente PC cu o lună înainte ca Kohn să-şi vândă CD-ul. 

Urmărește Business Magazin

/actualitate/care-a-fost-primul-lucru-vandut-pe-internet-14905244
14905244
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.