Captură de proporţii a Poliţiei: aproape 80 de milioane de ţigări într-o singură zi

Postat la 02 noiembrie 2013 79 afişări

Poliţiştii au confiscat aproximativ 80 de milioane de ţigarete, în urma controalelor desfăşurate de Direcţia de Investigare a Fraudelor din cadrul IGPR în zonele libere din Constanţa, Giurgiu şi Curtici.

Captură de proporţii a Poliţiei: aproape 80 de milioane de ţigări într-o singură zi

La data de 1 noiembrie, poliţiştii din cadrul Direcţiei de Investigare a Fraudelor – IGPR, în cooperare cu specialişti din cadrul Direcţiei Generale Vamale, au verificat agenţii economici care desfăşoară operaţiuni cu ţigarete, ţigări de foi, trabucuri, tutun narghilea, tutun brut, în zonele libere Constanţa Sud Agigea, Giurgiu şi Curtici.

Echipele de control au verificat legalitatea operaţiunilor de import - export şi intracomunitare, depozitele situate în zonele libere, precum şi micul trafic la frontieră sau comercializarea ilegală.

Acţiunea a vizat activitatea a 20 de societăţi comerciale, sub aspectul respectării legislaţiei în vigoare privind operaţiunile în zonele libere şi al identificării situaţiilor în care mărfurile din categoriile vizate aflate în zonele libere, au fost introduse în circuitul comercial fără efectuarea formalităţilor vamale şi fără plata impozitelor şi taxelor aferente.

În urma primelor verificări, faţă de 13 agenţi economici din zonele libere, poliţiştii specializaţi în investigarea fraudelor efectuează cercetări cu privire la activităţile desfăşurate. De la aceste firme, au fost indisponibilizate, în vederea continuării verificărilor, 79.118.263 de ţigarete.

Au fost descoperite 5 societăţi comerciale care deţineau stocuri de produse din tutun fără a avea licenţe de lucru în zonele libere, existând, totodată, o diferenţă de aproximativ 30.000 de ţigarete, între stocurile scriptice şi faptice.

De asemenea, activitatea a 4 agenţi economici face obiectul cercetărilor efectuate de Direcţia de Investigare a Fraudelor – IGPR şi Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Giurgiu, sub aspectul săvârşirii de infracţiuni la regimul vamal şi al produselor accizabile.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/captura-de-proportii-a-politiei-aproape-80-de-milioane-de-tigari-intr-o-singura-zi-11610977
11610977
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.