Capital Economics: Fără eliminarea rapidă a incertitudinii, România va fi mai vulnerabilă la criză

Postat la 07 februarie 2012 9 afişări

România va fi mai puternic ameninţată de o nouă escaladare a crizei din zona euro în lipsa unei soluţii rapide la incertitudinea politică generată de demisia premierului Emil Boc, a declarat pentru MEDIAFAX William Jackson, analist la Capital Economics.

"Pe termen scurt, demisia Guvernului va avea probabil un impact negativ asupra pieţelor financiare din România. O îngrijorare mai mare este, însă, că fără o soluţie rapidă la incertitudinea politică, România va fi ameninţată mai puternic decât în ultimele luni de contagiune în cazul unei noi escaladări a crizei din zona euro", a spus Jackson. Demisia Guvernului ridică un mare semn de întrebare în privinţa disponibilităţii pentru continuarea politicii de austeritate. "Anunţul de astăzi (luni, n.r.) ridică semne de întrebare dacă mai există disponibilitate politică pentru continuarea austerităţii şi, în consecinţă, dacă România poate conta în viitor pe sprijinul FMI", consideră analistul Capital Economics.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/capital-economics-fara-eliminarea-rapida-a-incertitudinii-romania-va-fi-mai-vulnerabila-la-criza-9213438
9213438
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.