CAPCANA întinsă de TRUMP pentru ISRAEL. Ce urmăreşte de fapt preşedintele SUA după ce a mutat "din pix" CAPITALA statului

Autor: Alina Mihai Postat la 09 decembrie 2017 486 afişări

Preşedintele SUA, Donald Trump, nu a oferit asigurări că Ierusalimul nu va fi împărţit, sugerând că o parte a oraşului ar putea intra sub control palestinian în urma negocierilor, acuză Zeev Elkin, un membru al Guvernului Benjamin Netanyahu, afirmând că Israelul nu va accepta niciun fel de divizare.

CAPCANA întinsă de TRUMP pentru ISRAEL. Ce urmăreşte de fapt preşedintele SUA după ce a mutat "din pix" CAPITALA statului

Preşedintele SUA, Donald Trump, a anunţat miercuri seară decizia de a considera oraşul Ierusalim drept capitala Israelului. 

"Fiecare preşedinte american a refuzat să mute Ambasada SUA la Ierusalim şi să recunoască Ierusalimul drept capitală a Israelului, considerând că amânările vor contribui la avansarea procesului de pace. Însă, după 20 de ani, constat că nu ne apropiem de obţinerea păcii" între Israel şi palestinieni, a afirmat Donald Trump. "Am decis că a venit momentul să recunosc Ierusalimul ca fiind capitala Israelului", a declarat preşedintele Statelor Unite, argumentând că hotărârea sa marchează "o nouă abordare" în efortul de soluţionare a conflictului israelo-palestinian. "Consider că aceste decizii sunt în sensul celor mai bune interese ale Statelor Unite ale Americii şi în sensul continuării eforturilor de pace între Israel şi palestinieni. (...) Oraşul Ierusalim este una dintre cele mai sensibile probleme. Reafirm angajamentul Administraţiei mele pentru procesul de pace. Vom obţine pacea, pacea nu este niciodată imposibil de obţinut", a subliniat Donald Trump, îndemnând liderii din Orientul Mijlociu să iniţieze eforturi active pentru pace.

CITEŞTE CONTINUAREA ARTICOLULUI AICI 

 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.