Cântecul care a încăierat America - VIDEO

Postat la 21 august 2023 33 afişări

Cântecul care a încăierat America - VIDEO

Numele lui este Oliver Anthony, iar cântecul se numeşte Rich men North of Richmond, şi, fără să ştie, a scris noul imn al dreptei americane, dar stânga nu vrea să lase lucrurile aşa.

Autorul cântecului este un băiat pe nume Oliver Anthony, care provine din statul american Virginia şi care ar trebui să aibă 29 de ani (unele site-uri susţin că are 30). Fără să vrea, melodia lui împarte America.

Până pe 8 august, nimeni nu-i ştia numele. Tânărul cântăreţ de muzică country şi-a lansat pe YouTube ultima piesă, Rich Men North of Richmond. În doar două zile, melodia a avut peste 20 de milioane de vizualizări, urcând în topuri.

Titlul este deja o declaraţie: Bărbaţi bogaţi la nord de Richmond. Richmond este capitala Virginiei, statul foarte apropiat de Washington DC, oraşul puterii politice. Richmond se află la doar 175 de kilometri nord de capitală.

Cântecul spune aşa: „Mi-am vândut sufletul, muncind toată ziua / Orele suplimentare pentru un salariu de rahat / Ca să pot sta aici şi să-mi irosesc viaţa / Mă târăsc acasă şi îmi înec problemele”.

„Iată imnul nostru”

Pe neaşteptate, dreapta americană a strigat: „Iată imnul nostru”. Imediat, politicienii - în primul rând congresista Marjorie Taylor Greene, una dintre cei care au susţinut teoriile QAnon -, comentatorii şi jurnaliştii conservatori şi-au însuşit melodia.

Textul populist adună resentimentele faţă de o clasă politică aflată departe de problemele oamenilor de rând. Sunt cei care l-au votat pe Trump în 2018.

Senatorul democrat din Connecticut, Chris Murphy, a comentat că „progresiştii ar trebui să audă acest cântec” şi că problemele pe care Anthony le evidenţiază sunt „toate problemele pentru care stânga are soluţii mai bune decât dreapta”.

Anthony nu se simte purtătorul de cuvânt al nimănui. Spune că nu s-a văzut niciodată în dreapta sau în stânga: „M-am poziţionat mereu spre centru”.

Dar asta nu contează. Contează că Rich men North of Richmond este o baladă despre viaţa uitată a unui om din clasa muncitoare şi din mediul rural american. Un cântec care s-a transformat într-o oportunitate tentantă pentru dreapta care de ceva vreme încearcă să fie mesagerul unor probleme ce aparţineau cândva mai mult de stânga (muncă, salarii).

Anthony nu a oferit, încă, niciun interviu. Comentatorii spun că a fost copleşit de acest succes, iar el, un tânăr din America rurală, încă nu ştie cum să se descurce.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cantec,
america,
video

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.