Când vrea Ucraina să reia negocieri cu Rusia

Autor: Daniel Contescu Postat la 18 iunie 2022 61 afişări

Când vrea Ucraina să reia negocieri cu Rusia

Kievul ar vrea să se aşeze la masa discuţiilor la sfârşitul lunii august, după contraofensiva pe care o planifică.

Şeful echipei de negocieri cu Rusia în privinţa războiului, David Arahamiya, a spus că Ucraina ar putea relua discuţiile cu ruşii „la sfârşitul lunii august”, suspendate de facto după tratativele de la Istanbul din 29 martie, după o serie de contra-ofensive în unele locuri.

„Sfârşitul lunii august - a răspuns negociatorul şef la Vocea Americii, informaţie preluată de Ukrainska Pravda - despre reluarea discuţiilor. Nu vrem să ne împărtăşim planurile cu ruşii, dar cred că vom face o contraofensivă pe alocuri”.

Pierderile din rândurile trupelor ruseşti din ziua atacului Moscovei asupra Ucrainei din 24 februarie şi până acum s-ar ridica la 33.350 de persoane, s-a anunţat în buletinul zilnic al Statului Major al Forţelor Armate Ucrainene, publicat pe Facebook, care raportează cifre ce nu pot fi verificate independent.

Potrivit raportului armatei ucrainene, până în prezent pierderile ruseşti ar fi de aproximativ 33.350 de oameni, 1.465 de tancuri, 3.573 de vehicule blindate, 739 de sisteme de artilerie, 233 de lansatoare de rachete multiple, 98 de sisteme de apărare antiaeriană.

Potrivit buletinului, care precizează că datele sunt în curs de actualizare din cauza luptelor intense, forţele ruse au pierdut şi 216 avioane, 180 elicoptere, 2.513 maşini, 14 unităţi navale şi 594 drone.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ucraina,
rusia,
negociere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.