Veşti proaste de la Ryanair. După ce a spus că va concedia mii de angajaţi şi că taie din salarii, a anunţat şi ce se întâmplă cu banii oamenilor ale căror zboruri au fost anulate

Postat la 04 mai 2020 22616 afişări

Veşti proaste de la Ryanair. După ce a spus că va concedia mii de angajaţi şi că taie din salarii, a anunţat şi ce se întâmplă cu banii oamenilor ale căror zboruri au fost anulate

Pe fondul crizei provocate de pandemia de COVID-19, Ryanair a spus că urmează să concedieze 15% din totalul forţei de muncă – adică 3.000 de angajaţi, restructurările fiind necesare, spun reprezentanţii companiei, pentru a face faţă pandemiei coronavirusului. Potrivit BBC, cele 3.000 de posturi aflate în pericol sunt în principal ale piloţilor şi însoţitorilor de zbor. În plus, este posibil să existe tăieri de salarii de până la 20% pentru personalul rămas, au adăugat reprezentanţii companiei aeriene.

Şeful companiei, Michael O'Leary, a declarat pentru BBC că reducerile planificate reprezintă „minimul de care avem nevoie doar pentru a supravieţui în următoarele 12 luni” şi că, în cazul în care nu va fi găsit un vaccin, probabil „va trebui să anunţăm mai multe concedieri şi tăieri de salarii mai profunde în viitor”.

Restructurarea ar putea implica închiderea unor hub-uri regionale din Marea Britanie, a adăugat executivul companiei, dar nu a spus care dintre ele sunt expuse riscului, menţionând doar că vor anunţa până la 1 iulie detaliile exacte legate de concedieri şi reduceri salariale.

Michael O'Leary spune că nici pentru pasageri veştile nu sunt prea bune. El a avertizat pasagerii care se aşteptau la rambursări pentru zborurile anulate că operatorul aerian va avea întârzieri în restituirea sumelor pentru că e vorba de 25 de milioane de restituiri de procesat, iar personalul a fost deja redus cu 25%. O'Leary a spus că procesarea rambursărilor pentru zborurile programate iniţial pentru luna mai va dura între patru şi şase luni, scrie BBC.

Şi executivului i-a fost tăiat salariul cu 50% în aprilie şi mai, el acceptând ulterior să această reducere salarială pentru tot restul anului financiar curent, care se va încheia în martie 2021.

Ryanair a declarat că se aşteaptă să raporteze o pierdere netă de peste 100 de milioane de euro în primele trei luni ale anului, cu pierderi suplimentare în al doilea trimestru.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
operator,
pasageri,
procesare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.