105 Cele mai puternice femei din business - Florentina Taudor, CEO, Renania: „Îmi place să cred că încep să dispară prejudecăţile în ceea ce priveşte managementul de top feminin”

Autor: Andra Stroe Postat la 04 mai 2020 196 afişări

„Sfatul meu pentru oricine se află la început de drum este să joace cartea exigenţei cu sine, să cultive pasiunea pentru cariera pe care şi-a ales-o, să îşi pună toate resursele – timp, inimă şi bani – în dezvoltarea sa personală şi profesională şi, pe tot acest parcurs, să se bucure din plin de fiecare etapă.”

105 Cele mai puternice femei din  business  - Florentina Taudor, CEO, Renania: „Îmi place să cred că încep să dispară prejudecăţile în ceea ce priveşte managementul de top feminin”

„Îmi place să cred că încep să dispară prejudecăţile în ceea ce priveşte managementul de top feminin, chiar şi într-un domeniu care, la prima vedere, poate părea un teritoriu al bărbaţilor", spune Florentina Taudor, care ocupă încă din 2012 funcţia de director general în cadrul furnizorului de echipamente pentru protecţia muncii Renania. Pentru companie, anul 2019 a fost unul cu investiţii consistente în tehnologie, urmărindu-se cu interes tot ceea ce înseamnă digital. „În 2020 urmează să facem public un proiect la care am lucrat pe parcursul lui 2019, un al doilea magazin cu suprafeţe generoase şi stilistică modernă, la Târgu-Mureş", explică Florentina Taudor. Pentru executivul companiei Renania, cheia succesului este implicarea: „Nu cred că managementul unei organizaţii dinamice se poate face dintr-un birou, dintr-un sediu central. Cred că trebuie făcut din prima linie, din teren, indiferent că înseamnă clienţi, autorităţi sau furnizori". Ea crede că un bun manager, un bun lider va putea să facă treabă bună în multe domenii diferite, poate cu excepţia domeniilor ultraspecializate sau de nişă. Deşi consideră că generalităţile sunt riscante, spune că empatia, inteligenţa emoţională, atenţia la detaliu sunt mai degrabă atribute feminine. „Nu ştiu dacă un bărbat nu le poate aduce, pot spune însă că mie mi-au fost de folos." În plus, adaugă ea, „în ultimă instanţă ceea ce contează sunt competenţele pe care le ai, atitudinea, calitatea deciziilor pe care le iei şi rezultatele pe care reuşeşti să le produci, indiferent că eşti femeie ori bărbat”.

Profilul Florentinei Taudor a apărut în catalogul 105 CELE MAI PUTERNICE FEMEI DIN BUSINESS, a cărui varianta digitală o puteţi răsfoi aici.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.