LIVE: ZF REAL ESTATE by Storia.ro - Pariul pe turismul românesc

Decizie neaşteptată: Uber Eats îşi retrage operaţiunile de pe opt pieţe, inclusiv România. Care este motivul

Autor: Andra Stroe Postat la 04 mai 2020 40095 afişări

Decizie neaşteptată: Uber Eats îşi retrage operaţiunile de pe opt pieţe, inclusiv România. Care este motivul

Uber a declarat că îşi închide operaţiunile Uber Eats pe opt pieţe, deoarece acestea nu i-au oferit o posibilitate clară de a deveni livratorul online de mâncare numărul 1 sau 2 – obiectivul pe care îl declarase pentru acest segment de activitate, scriu cei de la Reuters.

„Am luat decizia de a renunţa la Uber Eats în Republica Cehă, Egipt, Honduras, România, Arabia Saudită, Ucraina şi Uruguay. Această hotărâre vine în continuarea strategiei noastre de a ne concentra energia şi resursele în pieţele de top în care Uber Eats este prezent la nivel global””, a spus un purtător de cuvânt al grupului. Reprezentanţii companiei au menţionat că activitatea principală a companiei, de ride sharing, nu a fost afectată pe niciuna din pieţe. 

Potrivit Reuters, operaţiunile Uber Eats vor înceta până pe 4 iunie pe cele opt pieţe, fiind afectate circa 50 de joburi cu normă întreagă.

Într-un comunicat, reprezentanţii companiei spun că această decizie se bazează pe o analiză detaliată a rezultatelor de business într-o piaţă competitivă pentru livrarea de mâncare. „Fiind o companie globală, trebuie să alegem cu atenţie cele mai potrivite produse pentru fiecare piaţă şi felul în care distribuim resursele în locurile în care suntem prezenţi în lume. Această decizie ne permite să ne redirecţionăm resursele către alte pieţe din Europa şi din lume, unde Uber Eats înregistrează o creştere foarte rapidă. Acum, prioritatea noastră este să facem tot posibilul să atenuăm impactul asupra colaboratorilor noştri: angajaţii, restaurantele partenere, curierii parteneri şi clienţi care ne-au susţinut până acum.”

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
piata,
decizie,
operatiuni

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.