Când va lovi valul 5 în România? Iată ce arată cea mai nouă prognoză privind valul Omicron

Postat la 16 decembrie 2021 101 afişări

Când va lovi valul 5 în România? Iată ce arată cea mai nouă prognoză privind valul Omicron

Politicienii nu au curaj să le ceară oamenilor să renunţe la petrecerile de Crăciun şi Revelion, spune epidemiologul Octavian Jurma, care arată că, în România, debutul valului Omicron va fi în jurul datei de 15 ianaurie.

În Marea Britanie au fost înregistrate, miercuri, 78.610 cazuri, un record absolut, cu peste 10.000 de cazuri mai mult decât recordul precedent de 68.053 din 8 ianuarie 2021.

Medicul şef al Angliei, dr. Chris Whitty, avertizează că şi alte recorduri ale pandemiei de COVID-19 vor fi doborâte în săptămânile următoare şi subliniează, de asemenea, că Omicron produce un val distinct care se adaugă valului Delta şi că în acest moment asistăm la desfăşurarea simultană a două epidemii.

„Astfel curba cazurilor Delta este plată, iar creşterea foarte rapidă pe care o observăm se datorează creşterii fulminante a numărului de cazuri Omicron care se adaugă peste curba Delta. Populaţia este încurajată imperativ să se vaccineze cu boosterul sau să îşi facă primul vaccin dacă nu s-au vaccinat deja.

A fost aprobată administrarea boosterului la 2 luni la 2 luni după a doua doză la toate persoanele peste 18 ani. Se face apel la voluntari pentru a asista spitalele în cu valul de spitalizări care se aşteaptă să crească peste 2 săptămâni. Întrebaţi dacă nu e momentul să se renunţe la petrecerile de Crăciun, răspunsul a fost evaziv din partea medicilor şi Boris Johnson a declarat că pentru moment focalizarea rămâne pe booster”, scrie, miercuri, pe Facebook, epidemiologul Octavian Jurma.

Acesta face o comparaţie între declanşarea epidemiei în Anglia şi momentul în care s-a declanşat în România.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
romania,
lovire,
prognoza

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.