Când se termină pandemia. Răspunsul prof. dr Adrian Streinu Cercel

Postat la 09 septembrie 2020 797 afişări

Când se termină pandemia. Răspunsul prof. dr Adrian Streinu Cercel

Invitat în cea de-a doua parte a emisiunii, prof. dr Adrian Streinu Cercel – care a purtat masca pe durata prezenţei sale în studioul Aleph News – a făcut o analiză completă şi complexă a epidemiei de COVID-19 în ţara noastră

Eugenia Foarfecă, jurnalist Aleph News, specializat în domeniul sănătăţii, s-a alăturat şi ea, pe zoom, discuţiei.

”Eugenia Foarfecă: Întrăm într-o eră a pandemiilor şi în acest context aş întreba ce ar trebui să facă România pentru a fi la o eventuală nouă pandemie mai pregătită? Unde vedeţi schimbarea majoră?

Streinu Cercel: În primul rând spitalele nu vor mai semăna cu ce au fost spitalele înainte. Ele vor fi modificate cu circuite total diferite de tip triaj, covid, non covind. Nu mai seamănă nimic cu nimic. Relaţia medic-pacient nu mai seamănă cu ce era până acum.Dacă până acum medicul vorbea faţă în faţă cu pacientul, de acum se impune distanţa între cei doi parteneri de discuţie, pentru că un lucru deosebit de important în diagnosticul unei boli este anamneza, adică discuţia cu pacientul în aşa fel încât să diseci evoluţia în dinamică ca să îţi dai seama despre ce este vorba.

Lucrurile se vor schimba foarte mult. O serie de investigaţii sunt amânate tocmai că nu există acces imediat în zonele care sunt non-covid sau în zonele covid. Lucrurile se schimbă esenţial. Practic, toată lumea va avea de clădit un nou sistem sanitar bazat pe cu totul alte modalităţi de circulaţie în interiorul acestor spitale.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
pandemie,
raspuns,
discutie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.