Când îşi bagă coada masonii

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 10 martie 2013 54 afişări

Tensiunile dinainte de Convenţia PDL de la finele lunii au crescut simţitor, odată cu dezertarea fruntaşului Mihai Stănişoară (foto dreapta) la PNL şi cu acuzaţiile Elenei Udrea că actuala conducere a partidului ar intenţiona să vicieze organizarea alegerilor din 23 martie.

Stănişoară, fost prim-vicepreşedinte al PDL, a plecat la PNL, unde i s-a oferit un post de vicepreşedinte, justificând că "este singurul partid care poate susţine şi implementa cu succes politici de dreapta în România". Gestul a stârnit furia pedeliştilor, până acolo încât Radu Berceanu a explicat toată povestea prin faptul că şi-a băgat coada masoneria, care ar fi reprezentată în conducerea mai multor partide, iar în PNL de fostul pedelist traseist Sorin Frunzăverde, amic al lui Stănişoară. Alţi fruntaşi ai PDL, cum ar fi deputatul de Vrancea Florin Secară, au prins ocazia spre a-l acuza pe Vasile Blaga, actualul şef al PDL, că nu mai e în stare să ţină în frâu partidul şi că e nepermis ca un şef de partid să afle din presă că îi pleacă "omul de încredere", recte Mihai Stănişoară, pe care acelaşi Blaga l-a promovat în vară ca prim-vicepreşedinte.

Elena Udrea, în schimb, susţinută de Monica Macovei, l-a acuzat pe Vasile Blaga că vrea să măsluiască alegerile din partid, dosind listele cu delegaţii şi trimiţând la întâlnirile electorale cu rivalii lui Blaga membri ai PDL care nici nu vor fi delegaţi la Convenţie. Elena Udrea, principala contracandidată a lui Vasile Blaga pentru şefia partidului, se declar= în continuare încrezătoare că va câştiga alegerile din 23 martie, însă acuzaţiile la adresa lui Blaga sunt importante nu doar ca ilustrare a rivalităţilor dintre taberele partidului, ci şi prin prisma comentariilor preşedintelui Traian Băsescu, care a declarat, înainte ca Udrea să-şi anunţe candidatura pentru preşedinţia PDL, că nu o sfătuieşte să candideze dacă va constata că alegerile nu vor fi organizate corect.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cand-isi-baga-coada-masonii-10657594
10657594
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.