Când crede FMI că îşi va reveni economia europeană: „Trebuie să fim pregătiţi pentru situaţia în care virusul ne va surprinde din nou”

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 17 aprilie 2021 54 afişări

Când crede FMI că îşi va reveni economia europeană: „Trebuie să fim pregătiţi pentru situaţia în care virusul ne va surprinde din nou”

Economia Europei va reveni la nivelurile pre-pandemie în 2022, spune Fondul Monetar Internaţional (FMI), al cărei estimări depinde de ritmul în care vor avansa programele de vaccinare anti-COVID, transmite CNBC.

În ultimele săptămâni, ţările europene au fost forţate să introducă noi serii de restricţii şi să înăsprească măsurile deja existente, pe măsură ce infecţiile cu SARS-CoV-2 au continuat să crească. Astfel, estimările FMI pentru anul acesta au scăzut cu 0,2%, creşterile economice din 2021 urmând să fie de 4,5%.

„Bazându-ne pe ipoteza conform căreia vaccinurile vor fi valabile la scară largă în vara lui 2021 şi de-a lungul anului viitor, estimările pentru PIB ajuns la plus 3,9% în 2022, rezultat ce va aduce PIB-ul Europei la nivelurile pre-pandemie (...) însă trebuie să fim pregătiţi pentru situaţia în care virusul ne va surprinde din nou”, reiese din declaraţiile organizaţiei cu sediul în Washington DC.

În plus, incertitudinile cu privire la modul în care va evolua criza continuă să afecteze perspectivele de creştere, notând aici posibilitatea apariţiei unor tulpini noi şi viteza campaniilor de inoculare.

Între timp, încrederea investitorilor în recuperarea Germaniei – prima economie europeană – s-a deteriorat brusc după ce guvernul a semnalat o un nou set de restricţii de circulaţie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
fmi,
revenire,
economia europeana,
pregatiri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.