Când arta pluteşte pe lac

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 04 iulie 2018 40 afişări

Mânat de credinţa că arta ar trebui să fie disponibilă gratuit, artistul de origine bulgară Christo a inaugurat recent ultima sa lucrare, „The London Mastaba”, pe care publicul iubitor de artă o poate admira pe lacul Serpentine din capitala Marii Britanii.

Când arta pluteşte pe lac

Lucrarea înaltă de 20 de metri, care imită un monument funerar în formă de trunchi de piramidă sau un tip de bănci de această formă amplasate în faţa caselor în Mesopotamia (de unde şi denumirea de mastaba), nu are deloc un aspect trist, ci este viu colorată, iar pentru construcţia ei s-au folosit nici mai mult, nici mai puţin decât 7.506 butoaie vopsite prinse bine unele de altele şi ancorate de fundul lacului. Mastaba din Londra va putea fi admirată până la finalul lunii septembrie, artistul plănuind însă să „recidiveze” cu o mastabă şi mai mare, cu înălţimea de 170 de metri, în deşertul din Abu Dhabi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
arta,
lac,
artist

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.