Când ar putea deveni ziua de 30 noiembrie nelucrătoare?

Postat la 30 noiembrie 2011 14 afişări

Senatul a adoptat tacit, marţi, o iniţiativă legislativă care prevede ca ziua de 30 noiembrie, în care este sărbătorit Sfântul Andrei, să fie declarată zi de sărbătoare legală, în care nu se lucrează.

Propunerea legislativă pentru completarea Legii 53/2003 - Codul muncii este iniţiată de deputatul Mircia Giurgiu şi senatorii Emilian Frâncu şi Liviu Titus Paşca. Semnatarii proiectului arată, în expunerea de motive, că declararea zilei de 30 noiembrie ca sărbătoare legală ar fi un act firesc de celebrare a celui care, în calitate de apostol, "a înnobilat fiinţa naţională a românilor", acesta formând în Dobrogea primele comunităţi creştine şi fiind considerat de Biserica Ortodoxă Română patronul spiritual al românilor.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cand-ar-putea-deveni-ziua-de-30-noiembrie-nelucratoare-9018250
9018250
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.