Când ajung tichetele de vacanţă la bugetari? Răspunsul lui Cadariu

Autor: Andreea Tobias Postat la 28 aprilie 2022 196 afişări

Tichetele de vacanţă ar trebui să ajungă la bugetari până pe 1 iunie, spune Cadariu. Ministrul precizează, însă, că şi firmele private pot da tichete de vacanţă şi nu sunt limitate la suma de 1.450 de lei. Suma virată până acum e „modică”.

Când ajung tichetele de vacanţă la bugetari? Răspunsul lui Cadariu

Guvernul a adoptat în decembrie Ordonanţa de Urgenţă care a stat la baza întocmirii bugetelor instituţiilor pentru a-şi putea „prinde” sumele necesare, declară ministrul Turismului, Constantin Daniel Cadariu.

„Nu e mai puţin adevărat că, fiind atât de multe instituţii, aproape toate au trebuit să facă achiziţii publice la început de an. Din evidenţa de săptămâna trecută reiese că aproximativ 97 de milioane de lei au ajuns în conturile beneficiarilor. E o sumă modică faţă de totalul care ar fi trebui să ajungă. Pe de altă parte, pentru această perioadă - mă refer la minivacanţa din 1 Mai - există şi acele tichete nefolosite din anii 2019 şi 2020 care pot fi folosite oricum doar până la finele lunii iunie şi atunci e un sprijin suplimentar”, afirmă ministrul.

Pe de altă parte, şi firmele private pot oferi tichete de vacanţă şi nu sunt limitate la suma de 1.450 de lei, ci pot merge până la 6 salarii minim pe economie, spune Cadariu.

Întrebat dacă tichetele de vacanţă ajuns la beneficieri până pe 1 iunie, ministrul a răspuns: „aşa ar trebui. (...) Sper ca cei care conduc instituţiile să o facă cât mai repede”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
tichete,
vacanţă,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.