Camera Deputaţilor trimite DNA, în 24 de ore, documentele privind ASF. Se va cere derogare de la termen

Postat la 11 februarie 2014 35 afişări

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, marţi, că Biroul Permanent a decis ca toate documentele solicitate de DNA privind ASF să fie trimise în 24 de ore, arătând că, procedural, nu va putea fi respectat termenul impus de DNA şi va fi cerută în scris o derogare.

Camera Deputaţilor trimite DNA, în 24 de ore, documentele privind ASF. Se va cere derogare de la termen

 "Parlamentul va acţiona întotdeauna transparent pentru a răspunde solicitărilor instituţiilor din România. Toate documentele vor fi trimise DNA în următoarele 24 de ore, procedurile administrative ne obligă pe noi să dăm o dispoziţie secretarului general, să avem un reprezentant legal al Parlamentului care duce aceste înscrisuri oficiale, conform CPP, noi suntem obligaţi", a afirmat Zgonea, după şedinţa Biroului Permanent

El a adăugat că a fost mandatat de Biroul permanent să discute cu Ministerul Public în legătură cu această comunicare între instituţii, astfel încât deputaţii să nu fie acuzaţi de lipsă de transparenţă, iar Ministerul Public să-şi respecte obligaţiile constituţionale.

"Am primit un mandat din partea Biroului Permanent să aprofundăm dialogul cu Ministerul Public, astfel aceste chestiuni de comunicare să fie stabilite, fără ca noi, deputaţii, să fim acuzaţi de lipsă de transparenţă, iar, pe de altă parte, şi Ministerul Public să-şi respecte obligaţiile constituţionale", a adăugat Zgonea.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/camera-deputatilor-trimite-dna-in-24-de-ore-documentele-privind-asf-se-va-cere-derogare-de-la-termen-12062720
12062720
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.