Căldura continuă să facă ravagii în Statele Unite: California avertizează locuitorii cu privire la posibilele întreruperi energetice din cauza temperaturilor ridicate

Autor: Andrei Şerbănescu Postat la 07 septembrie 2022 17 afişări

Căldura continuă să facă ravagii în Statele Unite: California avertizează locuitorii cu privire la posibilele întreruperi energetice din cauza temperaturilor ridicate

Managerul reţelei electrice din California i-a alertat pe rezidenţi că şansele unei întreruperi de curent vor fi foarte ridicate marţi seară, deoarece vestul Statelor Unite continuă să se confrunte de aproape o săptămână cu un val sever de căldură, fapt care pune sub tensiune aprovizionarea cu energie a statului, scrie Insider.

Operatorul de reţea din California, California ISO, a ridicat marţi starea de urgenţă energetică la cel mai înalt nivel posibil, îndemnând locuitorii să reducă consumul de energie pe cât se poate. Cererea de energie electrică este prognozată la peste 52.000 de megawaţi, un maxim istoric pentru reţea statului, potrivit unui comunicat oficial.

California ISO nu a cerut încă întreruperi rotative de curent pentru a proteja reţeaua energetică, acţiune care reprezintă următorul pas după declararea unei alerte de gradul 3.

„Dacă sunt iniţiate întreruperi, consumatorii se pot aştepta să primească notificări de la furnizorii de energie cu privire la zonele afectate şi durata de timp”, a spus operatorul de reţea într-un comunicat.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.