Cairo ameninţă SUA în caz de suspendare a ajutorului militar: "Am trăit cu susţinerea militară a Rusiei şi am supravieţuit. Nu ar fi sfârşitul lumii"

Postat la 21 august 2013 39 afişări

Premierul egiptean a avertizat marţi Statele Unite că vor comite o eroare dacă vor suspenda ajutorul militar anual de 1,3 miliarde de dolari, afirmând că ţara se poate descurca şi fără acesta.

Cairo ameninţă SUA în caz de suspendare a ajutorului militar: "Am trăit cu susţinerea militară a Rusiei şi am supravieţuit. Nu ar fi sfârşitul lumii"

 Dacă Washingtonul va îngheţa sau va tăia asistenţa militară acordată Egiptului, "acesta ar fi un semnal nefavorabil şi ar afecta armata o perioadă de timp", a declarat premierul interimar, Hazem Beblawi, într-un interviu acordat televiziunii americane ABC News.

Dar "să nu uităm că Egiptul a trăit cu susţinerea militară a Rusiei şi că am supravieţuit. Nu ar fi sfârşitul lumii şi noi putem trăi în circumstanţe diferite", a avertizat el.

Egiptul este de mai multe decenii un aliat al Statelor Unite, care îi acordă anual 1,3 miliarde de dolari ajutor militar şi 250 de milioane de dolari asistenţă economică.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cairo-ameninta-sua-in-caz-de-suspendare-a-ajutorului-militar-am-trait-cu-sustinerea-militara-a-rusiei-si-am-supravietuit-nu-ar-fi-sfarsitul-lumii-11263680
11263680
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.