Cad capete pe bandă rulantă la una dintre cele mai importante bănci din lume: şefa instituţiei i-a avertizat pe cei 240.000 de angajaţi să se pregătească de o restructurare fără precedent. Nici cei din top management nu scapă

Postat la 29 septembrie 2023 117 afişări

Cad capete pe bandă rulantă la una dintre cele mai importante bănci din lume: şefa instituţiei i-a avertizat pe cei 240.000 de angajaţi să se pregătească de o restructurare fără precedent. Nici cei din top management nu scapă

Jane Fraser, CEO-ul Citigroup, a avertizat pe cei 240.000 de angajaţ ai băncii că au de ales între a se implica mai mult pentru ca creditorul să funcţioneze sau să „coboare din tren”, pe măsură ce tot mai multe locuri de muncă au fost eliminate. De această măsură n-au scăpat nici cei aflaţi în structurile superioare, acestea fiind de asemenea reduse, scrie Financial Times.

Mesajul pare să marcheze o schimbare de atitudine pentru unii angajaţi, având în vedere că Fraser a cultivat o imagine de lider apropiat de subordonaţi în cei peste doi ani de când se află la conducerea Citi. Mesajul a venit la câteva zile după ce a anunţat cea mai mare restructurare din ultimii 15 ani, în urma căreia banca se va axa mai mult pe diviziile de business.

 „Urcaţi-vă la bord. Avem ambiţii incredibil de mari pentru această bancă şi, trenul, se va mişca repede. Ajutaţi-ne să câştigăm şi să realizăm schimbările pe care ni le dorim sau coborâţi din tren”, a declarat Fraser.

Fraser a preluat conducerea celei de-a treia bănci americane ca mărime în 2021, dar încă nu şi-a respectat promisiunea de a face creditorul mai profitabil şi mai puţin riscant. Plecarea lui Paco Ybarra, un veteran de 36 de ani care avea un mare centru de putere la Citi, a creat o oportunitate pentru Fraser de a pune în aplicare reorganizarea, care îi va oferi efectiv mai mult control de zi cu zi.

Fraser şi directorii săi nu au dat încă o cifră a numărului de locuri de muncă care vor dispărea şi nici nu au anunţat un obiectiv de reducere a costurilor, ceea ce a provocat frustrări la nivel intern, potrivit unor persoane informate în acest sens.

De asemenea, Fraser nu a numit un şef permanent al băncii sale de investiţii, comerciale şi corporate, o poziţie crucială în noua structură de management. Citi a angajat firma de recrutare de directori Egon Zehnder pentru a ocupa acest rol, potrivit a trei persoane familiarizate cu subiectul, care au declarat că această căutare se află în primele etape şi se concentrează pe candidaţi externi.

Angajaţii din Marea Britanie au fost informaţi printr-un mail că banca va începe un proces de revizuire chiar în această săptămână, care va duce la o „reducere a rolurilor”. Memorandumul nu a precizat câte posturi vor fi eliminate dintr-un total de 16.000 de angajaţi din Marea Britanie.

Pe plan intern, unii angajaţi ai Citi spun că există entuziasm pentru eforturile lui Fraser de a eficientiza banca. Există, de asemenea, speranţa că această mişcare ar putea revigora preţul acţiunilor Citi, care a scăzut cu aproximativ o treime de când Fraser a preluat banca.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.