BVBescu.ro: Piaţa bursieră din România a crescut constant în ultimele 18 ani, iar dacă trendul actual se menţine, anul 2021 ar putea fi al doilea cel mai bun pentru indicele BET din ultimii 10 ani

Autor: Roxana Rosu Postat la 28 septembrie 2021 52 afişări

BVBescu.ro: Piaţa bursieră din România a crescut constant în ultimele 18 ani, iar dacă trendul actual se menţine, anul 2021 ar putea fi al doilea cel mai bun pentru indicele BET din ultimii 10 ani

Piaţa bursieră din România a crescut constant în ultimele 18 ani, iar dacă trendul actual se menţine, anul 2021 ar putea fi al doilea cel mai bun pentru indicele BET din ultimii 10 ani, respectiv al treilea cel mai bun de la criza din 2008, arată o analiză realizată de  platforma BVBescu.

În primele 9 luni din acest an, indicele BET s-a apreciat cu circa 22%, o performanţă peste media ultimilor 12 ani, respectiv o apreciere de 12-13% p.a.

Astfel, 114 sedinţe, respectiv 60% din cele 188 sedinţe încheiate până la data de 27 septembrie  au fost verzi. Doar 74 de sedinte (39%) au avut inchideri roşii. Februarie si aprilie au fost singurele luni în care BVB a avut mai multe şedinţe în care BET a fost în scădere decât cele pe creştere, în timp ce lunile martie, iunie şi august au fost cele în care a avut cel mai mare raport de sedinţe verzi versus roşii.

”Se poate argumenta ca exista o crestere foarte mare in ultimul an si jumatate pentru indicele BET - aproape 80% - si, ca urmare, probabilitatea unei corectii in perioada urmatoare ar fi una destul de crescuta. Un factor interesant este ca si indicii din pietele mature au avut evolutii similare cu BET, in aceeasi perioada. Dow Jones a crescut cu aproximat 75% din minimele din martie 2020, in timp ce indicele DAX are aproximativ Ă83%”, se menţionează în analiza realizată de Mircea Iliescu - Trainer & Financiar Advisor la BVBescu.ro, fondatorul platformei.

De asemenea, piata romaneasca este puternic corelata cu evolutiile pietelor globale, asadar evolutia BET si a companiilor incluse in acest indice depinde in mare masura de sentimentul si evolutia pietelor mature.

 
   

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bet,
crestere,
sedinte,
indicele bet

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.